Šehović: Saniraćemo oštećenja u školama u Plavu i Gusinju nakon zemljotresa

Šehović je rekao da će ove godine u obrazovne ustavove u Plavu i Gusinju biti uloženo više od pola miliona eura

Foto: MPS.GOV.ME

Ministar prosvjete Damir Šehović rekao je da će Ministarstvo prosvjete sanirati oštećena u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Plavu i Gusinju nastala tokom nedavnog zemljotresa.

Šehović je boravio u Plavu i Gusinju gdje se susreo sa direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova iz tih opština i razgovarao o šteti pričinjenoj nedavnim zemljotresom.

Šehović je, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, rekao da će ove godine u obrazovne ustavove u Plavu i Gusinju biti uloženo više od pola miliona eura.

“Preciznije, investicije će biti usmjerene u izgradnju sportskih terena u OŠ ‘Hajro Šahmanović’ u Plavu i ‘Džafer Nikočević’ u Gusinju, izgradnju područne ustanove u Vojnom Selu u Plavu i rekonstrukciju bravarije u vrtiću u Plavu”, piše u saopštenju.

U saopštenju piše da je budžet za investicije Ministarstva u ovoj godini za oko 20 odsto veći u odnosu na prethodnu, kao i da će biti aktivno usmjeravan na rekonstrukcije školskih objekata, sa akcentom na sjever.

Šehović je ponovio spremnost Vlade da pomogne svima kojima je pomoć potrebna.

“Naša obaveza je da se, kad škole imaju problem koji ne mogu riješiti na primarnom nivou, uključimo u njihovo rješavanje, posebno u situacijama poput ove, koja zahtijeva momentalno djelovanje kako bi djeca boravila u bezbjednom ambijentu”, rekao je Šehović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!