Trump: Popularan sam koliko i Obama na kraju prve godine mandata

Kako je naveo, rezultati ankete za Fox News pokazali su da je 28. decembra njegov rejting 2017. bio približno isti kao i rejting Baracka Obame kao predsjednika 28. decembra 2009, a koji je tada uživao podršku 47 odsto ispitanika

Foto: Printscreen

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je, prema rezultatima najnovije ankete, u javnom mnjenju popularan koliko je bio i njegov prethodnik Barack Obama na kraju prve godine mandata.

Trump je to napisao na Twitteru, izrazivši žaljenje što mediji izvještavaju o tome da ima “navodno slabu podršku” i istovremeno istakao da Obama nije imao smetnje kao što su “masovno negativno izvještavanje o Trumpu i lažne vijesti o Rusiji”.

Kako je naveo, rezultati ankete za Fox News pokazali su da je 28. decembra njegov rejting 2017. bio približno isti kao i rejting Baracka Obame kao predsjednika 28. decembra 2009, a koji je tada uživao podršku 47 odsto ispitanika.

Prema rezultatima te ankete, koju je za Fox News sproveo institut Rasmusen, Trump uživa naklonost 46 odsto ispitanika, dok ga 53 odsto ispitanika ne podržava, prenosi portal Politico u svom američkom izdanju.

To je najviši zabilježen rezultat kad je riječ o podršci građana Trumpu, primjećuje taj portal. 

Obamu je na kraju prve godine vlasti, kako je pokazalo istraživanje koje je sproveo isti institut, podržavalo 47 odsto ispitanika, a 52 odsto mu nije pružilo podršku, piše Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!