Erdogan: Svijet je veći od pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN, posebno od jedne

“Prema našim posljednjim pretpostavkama, trebalo je da bude između 160 i 190 glasova ‘za’, ali Bijela kuća je uzela telefon i zaprijetila nekim zemljama. Otvoreno im je prijetila. Kazali su: ‘Mi da im dajemo dolare, a oni da budu protiv nas’. Od kada se ljudska, a posebno državna demokratska volja počela kupovati novcem? Demokratija nije sistem i režim u kojem se volja kupuje. Oni koji imaju ovakav pristup, osuđeni su da im lekcija bude očitana”, poručio je Erdogan

Foto: Printscreen

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, u vezi sa prihvaćenim nacrtom rezolucije Ujedinjenih nacija (UN) koja odbacuje odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa o priznavanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, izjavio da su Sjedinjene Američke Države prije glasanja otvoreno prijetile nekim zemljama.

“Prema našim posljednjim pretpostavkama, trebalo je da bude između 160 i 190 glasova ‘za’, ali Bijela kuća je uzela telefon i zaprijetila nekim zemljama. Otvoreno im je prijetila. Kazali su: ‘Mi da im dajemo dolare, a oni da budu protiv nas’. Od kada se ljudska, a posebno državna demokratska volja počela kupovati novcem? Demokratija nije sistem i režim u kojem se volja kupuje. Oni koji imaju ovakav pristup, osuđeni su da im lekcija bude očitana”, poručio je Erdogan, prenosi ba.n1info.com.

Erdogan je rekao i da je svijet veći od pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN-a.

“Još jednom podsjećamo da je svijet veći od pet zemalja, a pogotovo od jedne”, rekao je Erdogan. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!