Beskućnik dva i po sata kisnuo čuvajući torbu sa novcem

Džejms Džon Mekgovn primijetio je torbu na prednjem sjedištu automobila, na kojem su prozori bili spušteni. Prišao je i bez kišobrana, pored auta, čekao dva i po sata. Kako vlasnika nije bilo, on je uzeo torbu sa novcem i odnio je u najbižu advokatsku kancelariju. Vlasniku je u autu ostavio poruku gdje je ostavio torbu

Džejms Džon Mekgovn (Foto: YouTube/Printscreen)

Beskućnik iz Glazgova čekao je dva i po sata po pljusku kako bi bio siguran da niko neće ukrasti torbu u kojoj je bilo više od 500 eura.

Džejms Džon Mekgovn primijetio je torbu na prednjem sjedištu automobila, na kojem su prozori bili spušteni.

Prišao je i bez kišobrana, pored auta, čekao dva i po sata. Kako vlasnika nije bilo, on je uzeo torbu sa novcem i odnio je u najbižu advokatsku kancelariju. Vlasniku je u autu ostavio poruku gdje je ostavio torbu.

Kada je vlasnik auta Džon Mekmonagl shvatio šta se desio, potražio je beskućnika, piše “Daily Mirror”, prenose “Vijesti”.

Pokrenuo je i onlajn prikupljanje pomoći, preko kojeg je sakupljeno oko 5.500 eura za Mekgovna i ostale beskućnike iz Glazgova.

“Bio sam u šoku, nijesam mogao da vjerujem… Čovjek koji noću spava na ulicama nije uzeo ni cent iz torbe. On nema ništa, a ipak nije uzeo torbu. Umjesto na sebe, mislio je na druge. To je fenomen. To dokazuje da još ima poštenih ljudi”, kazao je Mekmonagl.

Osim prikupljanja pomoći, beskućniku je ponuđen smještaj na tri mjeseca i posao. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!