Suđenje za državni udar prekinule teške riječi: “Go..o”, “ološu”, “glibu”, “protuvo”…

Nakon što je udaljen iz sudnice, Milan Knežević je specijalnom tužiocu Sašu Čađenoviću rekao: “Što me gledaš, mišu jedan”, doku mu se Andrija Mandi obratio riječima: “Koje si ti go..o”

Saša Sinđelić sa jednog od ranijih ročišta (Foto: Printscreen)

“Protuvo”, “ološu”, “glibu”, “mišu jedan”, “gov..”, samo su neke od riječi koje su se čule u današnjem nastavku suđenja optuženima za državni udar. Zbog takvog rječnika pretres je prekinut, a biće nastavljen sjutra u deset sati, piše rtcg.me.

Sudija Suzana Mugoša je sa današnjeg pretresa najprije udaljila optuženog Milana Kneževića, koji je svjedoka saradnika Sašu Sinđelića nazvao “ološem”, prijeteći da će ga “išamarati ukoliko nastavi da vrijeđa rukovodstvo Demokratskog fronta (DF)”.

Takvoj reakciji Kneževića prethodilo je to što je Sinđelić rukovodstvo DF-a nazvao “udbašima”. On je saopštio da je sve radio iz ideoloških razloga i da za to nije dobio nikakvu materijalnu nadoknadu.

“Ovo sam radio iz ideoloških razloga. Da sam htio nadoknadu ja bih ovdje branio DF i bio udbaš kao oni”, rekao je Sinđelić. 

To je razljutilo Kneževića, koji se Sinđeliću obratio riječima: “Okreni se, ološu jedan”!

Nakon što je udaljen iz sudnice, specijalnom tužiocu Sašu Čađenoviću je rekao: “Što me gledaš, mišu jedan”.

Iz sudnice, međutim, nije udaljen samo Knežević.

Milan Knežević sa jednog od ranijih ročišta (Foto: Printscreen)

Sudija Mugoša je udaljila i optuženu Branku Milić, koja je rekla da više neće postavljati pitanja Sinđeliću, jer se “sudsko vijeće poistovjetilo sa NN tipovima (Saša Sinđelić, prim.aut) i njegovim interesima”.

Sudnicu je morao da napusti i optuženi Milan Dušić, koji je rekao da je sudija u dosluhu sa tužiocima, kao i Mihailo Čađenović, koji je Sinđeliću rekao: “Glibu jedan”.

Udaljen je i svjedok saradnik Saša Sinđelić, ali i optuženi Andrija Mandić, koji je ocijenio da je “riječ o montiranom političkom procesu”. Po izlasku iz sudnice, Mandić se tužiocu Saši Čađenoviću obratio riječima: “Koje si ti go..o”.

Prije toga Sinđelić je saopštio da nikada ranije, prije dešavanja 2016. godine, nije vidio glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

On je poručio da ne priznaje zvanične institucije Srbije, ali da priznaje institucije Crne Gore. 

Na početku današnjeg ročišta saopšteno je da je odbijen zahtjev advokata odbrane Miroja Jovanovića o izuzeću predsjednice sudskog vijeća Suzane Mugoše.

Odbijen je i zahtjev za izuzeće predsjednika Višeg suda Borisa Savića. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!