Milo Đukanović: Ratko Mladić je dobio očekivanu i pravednu kaznu

Riječ je, dakle, o očekivanoj i pravednoj kazni onome ko je, protivno svim pravilima ratovanja, lišio života ogroman broj potpuno nedužnih ljudi. Podsjećam da je Crna Gora bila prva zemlja regiona koja je u parlamentu usvojila Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, čime smo jasno stavili do znanja šta mislimo i o tom gnusnom zločinu i o njegovim izvršiocima

Đukanović i Margaret En Uehara, američka ambasadorka u Podgorici  (Foto: Demokratska partija socijalista)

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za podgoričku “Pobjedu” ocijenio je da je ratni zločinac Ratko Mladić dobio očekivanu i pravednu kaznu.

“Podsjećam da je Crna Gora bila prva zemlja regiona koja je u parlamentu usvojila Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, čime smo jasno stavili do znanja šta mislimo i o tom gnusnom zločinu i o njegovim izvršiocima”, kazao je Đukanović, prenosi “Avaz”.

Naveo je da je njegov i stav partije na čijem je čelu jasan.

“Riječ je, dakle, o očekivanoj i pravednoj kazni onome ko je, protivno svim pravilima ratovanja, lišio života ogroman broj potpuno nedužnih ljudi”, kazao je Đukanović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu ratnog ministra pravde RS Momčila Mandića, koji se svojevremeno zahvalio Đukanoviću zbog toga što je on, navodno, lično dao gorivo za Mladićeve tenkove u Srebrenici, lider DPS-a kazao je da takve “sramotne izmišljotine” s gnušanjem odbacuje.

“Riječ je o primitivnoj i providnoj podvali, koja dolazi iz redova protagonista, glasnogovornika i medijskih sponzora iste politike”, objasnio je Đukanović.

Odakle ta priča?

“Bivši ministar pravde RS Momčilo Mandić, za kojim su pravosudni organi BiH svojevremeno raspisali potjernicu, 2005. je uhapšen u Budvi. Neko se sjetio – ili se Mandić dosjetio sam – da bi zbog toga mogao imati motiv da se sveti Crnoj Gori i meni lično. Tako je smišljena ta ogavna laž, koja se nanovo podgrijava, a koju je, u formi izjave glasilu vojnosigurnosne agencije iz Miloševićevog vremena – podgoričkom ‘Danu’, Mandić dao prije pet godina. Od koga god i iz bilo kakvog razloga da dolazi, riječ je o sramotnoj i niskoj izmišljotini koju odbacujem s gnušanjem”, poručio je Đukanović.

Bivši crnogorski premijer u intervjuu nije isključio mogućnost da će se kandidovati na predsjedničkim izborima koji bi u Crnoj Gori trebalo da budu održani na proljeće naredne godine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!