Dramatičan video: Pogledajte sjevernokorejskog vojnika kako ranjen bježi u Južnu Koreju

Vojnika, koji je zadobio šest prostrijelnih rana, do granice su uspjeli da dovuku vojnici Južne Koreje.nLjekari su se danima borili za njegov život, a objavljeno je da se nalazi van životne opasnosti i da komunicira sa doktorima. Kako nakon buđenja ne bi doživio šok, na zid sobe zalijepljena mu je zastava Južne Koreje, kao dokaz da je uspio da prebjegne

Foto: Printscreen

Južnokorejska vojska objavila je sedmominutni video na kojem je zabilježen bijeg sjevernokorejskog graničara u Južnu Koreju.

Vojnika, koji je zadobio šest prostrijelnih rana, do granice su uspjeli da dovuku vojnici Južne Koreje.

Ljekari su se danima borili za njegov život, a objavljeno je da se nalazi van životne opasnosti i da komunicira sa doktorima. Kako nakon buđenja ne bi doživio šok, na zid sobe zalijepljena mu je zastava Južne Koreje, kao dokaz da je uspio da prebjegne, piše Jutarnji.hr.

Dramatični snimak počinje u 15:11 časova po lokalnom vremenu. Prvo se vidi vojni terenac kako juri po praznoj cesti i sve više ubrzava dok se približava kontrolnoj tački. Vozilo je projurilo pored jedne zgrade i krenulo prema mostu koji vodi prema središnjici sjevernkorejske vojske na graničnom prelazu.

Iz zgrade u tom trenutku izlaze brojni vojnici koji su krenuli prema odbjeglom kolegi. Nažalost po bjegunca, automobilom je udario u rub ceste i svoj put prema slobodi morao da nastavi pješice.

U 15:15 časova jasno se vide četiri sjevernokorejska vojnika koji jure za bjeguncem. Pucaju po njemu, a jedan vojnik iz nepoznatih razloga pada na tlo. Poslije je utvrđeno da su dva vojnika sa sjevera nezakonito prešla granicu.

Sljedeći kadar prikazuje scenu koja se dogodila u 15:43, gdje se vidi kako teško ranjeni vojnik nepomično leži kraj jednog zida na južnokorejskoj strani. Tu opet dolazi do pauze i 12 minuta poslije tri vojnika Južne Koreje dolaze do ranjenika i premještaju ga na sigurno…

Pogledajte video:

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!