Toma je svoju najtužniju pjesmu, “Buket belih ruža”, posvetio Slavici, koja je umrla ne dočekavši 20. rođendan (VIDEO)

Toma je mijenjao kafane, ali i gradove, pa se zadesio i na Svetom Stefanu. Tamo ga je pogodila strašna vijest – dobio je telegram u kojem je pisalo da je Slavica teško bolesna i da je na samrti. Kako je već imao zakazane nastupe, nije mogao da je vidi posljednji put. Pogođen njenom smrću, napisao je najdirljiviju pjesmu u karijeri

Foto: YouTube/Printscreen

“Volio je sve žene o kojima je pjevao”, ispričala je kuma Tome Zdrakovića, pjevačica Olivera Katarina o najvećem jugoslovenskom boemu.

Svaku svoju ljubav Toma je ispratio uz pjesmu, ali tajna njegove najveće ljubavi je otišla s njim u grob.

Tomina najtužnija pjesma “Buket belih ruža” otpjevana je za Slavicu, djevojku u koju je bio smrtno zaljubljen, a čiji se život ugasio dok još nije navršila ni 20 godina.

Sve je počelo dok je pjevao u tuzlanskom hotelu “Bristol”, kada je ugledao vitku plavušu Slavicu i odmah se zaljubio. U to vrijeme riješio je da ode u Beograd, gdje je umjesto popularnog kolege i prijatelja Dragana Tokovića zapjevao u baru na Terazijama.

“Mojoj prvoj probi prisustvovali su fudbaleri Dragan Šekularac i Zoran Miladinović. Podsmijevali su mi se. Utučen i iskompleksiran, nisam primijetio da Slavica sjedi sa Zoranom. Shvatio sam da nešto nije u redu tek kad sam im prišao. Pred cijelim društvom rekla je da mora da obiđe neke prijateljice. Šta sam mogao nego da se složim. Vratio sam se u pustu sobu hotela “Balkan”, a ona se pojavila tek poslije ponoći”, kasnije je ispričao Zdravković.

Pošto je uspio nekako da preboli plavu Slavicu, u njegovo srce ušla je crna Olgica, koju je Toma ubrzo zaprosio. Njihov brak, međutim, nije dugo potrajao.

Toma je mijenjao kafane, ali i gradove, pa se zadesio i na Svetom Stefanu. Tamo ga je pogodila strašna vijest – dobio je telegram u kojem je pisalo da je Slavica teško bolesna i da je na samrti. Kako je već imao zakazane nastupe, nije mogao da je vidi posljednji put. Pogođen njenom smrću, napisao je najdirljiviju pjesmu u karijeri, piše Slobodna-bosna.ba

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!