Akcija policije u Podgorici i Bijelom Polju: Oduzeto oružje, droga, telefoni… (VIDEO)

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz Uprave policije, u Podgorici je slobode lišen Nikola Jovanović, zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, a u Bijelom Polju Dražen Đurđević, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Zaplijenjeno u Podgorici (Foto: Uprava policije)

Kriminalistička policija uhapsila je pet, a privela 29 osoba tokom pretresa u Bijelom Polju, Podgorici i Danilovgradu na 33 lokacije.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz Uprave policije, u Podgorici je slobode lišen Nikola Jovanović, zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, a u Bijelom Polju Dražen Đurđević, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oduzeta je veća količina oružja, municije, droge, vozila i sredstva komunikacije.

Pretresima na području Bijelog Polja, koje su u koordinaciji sa kriminalističkom policijom obavili službenici CB Bijelo Polje, Odsjeka za borbu protiv droge i Posebne jedinice policije, pronađeno je i oduzeto:

tri putnička motorna vozila;

motocikl;

registarske oznake za koje se sumnja da su falsifikovane;

pištolj;

216 komada municije raznih kalibara;

dvije cijevi od pištolja;

pancir;

dva bajoneta;

sprej tzv. suzavac;

šest patrona od puške;

sms kartica;

87 grama marihuane;

6,7 grama supstance bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Zaplijenjeno u Bijelom Polju (Foto: Uprava policije)

Pretresima na području Podgorice i Danilovgrada, koje su u koordinaciji sa kriminalističkom policijom obavili službenici CB Podgorica sa pripadajućim Odjeljenjem bezbjednosti Danilovgrad, pronađeno je i oduzeto:

lovačka puška marke „CZ“;

četiri električne detonatorske kapisle;

2.778 komada municije cal.7,62mm za automatsku pušku;

250 komada pištoljske municije cal.9mm;

50 komada municije „S&W“;

dva kodirana mobilna telefona marke „BlackBerry“,

pet mobilnih telefona;

više SIM kartica;

dva računara;

dva vozila marke „Mercedes“ i „Nissan Juke“.

Prema saznanjima Televizije “Vijesti”, pretresi su izvršeni kod Milića Šakovića, Marka Šakovića, Miloša Šakovića, Nikole Jovanovića, Sava Lopičića, Miloša Pavićevića.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je u Bijelom Polju jutros uhapšen i Safet Kolić.

On je demantovao tu informaciju. 

Kolić je “Vijestima” kazao da nije uhapšen, već da mu je samo obavljen pretres kuće i da je dobio poziv za saslušanje.

“Nad privedenim licima se vrši kriminalistička obrada. Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultaciji sa nadležnim tužiocima”, saopšteno je iz Uprave policije.

U Bijelom Polju, policija je oduzela kokain, marihuanu…

Pretresi u Podgorici i Bijelom Polju su počeli u šest časova.

“Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u osam akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 137 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju”, saopšteno je iz policije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!