Slijepi mladić iz Sarajeva nikada nije odustao od svojih snova: Mustafa diplomirao pravo!

Skoro četiri godine smo nerazdvojni. Mustafa je kao novi član, obogatio Belminu, Uminu, Nedimovu i moju porodicu. A nije mu bilo lako sa mnom, kad se sjetim samo koliko sam ga peglao dok je pripremao polaganje Rimskog prava i još četrdesetak ostalih ispita. Skoro sve ih je položio natprosječnim ocjenama! Mom Mustafsonu, mom prijatelju, životnom uzoru i kolegi, želim još puno životnih uspjeha, dobrog zdravlja i sreće, poručio je Pećanin

Mustafa Mehić, osim što je prva slijepa osoba koja je istrčala polumaraton u Sarajevu, danas je postao i diplomirani pravnik.

Ovaj slijepi mladić danas je položio 49. ispit na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Zbog Mustafinog uspjeha posebno je biosrećan Senad Pećanin, advokat i politički analitičar.

Pećanin je kazao da ga je privukla Mustafina izjava objavljena na portalu Klix.ba, u kojoj je na cilju trke rekao da mu je životna želja da “bude nekome uzor”.

Foto: Instagram

“Za Mustafu sam čuo zahvaljujući Tomi Cvitanušiću, koji ga je pripremio, i zahvaljujući kojem je postao prvi slijepi učesnik koji je istrčao Sarajevski polumaraton. Privukla me je Mustafina izjava u kojoj je na cilju trke rekao da mu je životna želja da bude nekome uzor. Zahvaljujući Tomi upoznao sam skromnog, divno odgojenog i inteligentnog mladića i ubrzo je Mustafa postao moj životni uzor. Kako ne pokleknuti pred najvećim i najokrutnijim životnim izazovima, kakav jeste gubitak vida”, kazao je Pećanin.

Od tada, pa do danas, rekao je on, postali su nerazdvojni prijatelji.

“Skoro četiri godine smo nerazdvojni. Mustafa je kao novi član, obogatio Belminu, Uminu, Nedimovu i moju porodicu. A nije mu bilo lako sa mnom, kad se sjetim samo koliko sam ga peglao dok je pripremao polaganje Rimskog prava i još četrdesetak ostalih ispita. Skoro sve ih je položio natprosječnim ocjenama! Mom Mustafsonu, mom prijatelju, životnom uzoru i kolegi, želim još puno životnih uspjeha, dobrog zdravlja i sreće”, poručio je Pećanin.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!