Bošković: Nema toga koji Milu Đukanoviću može da stane na crtu

Bošković je istakao da DPS ima dovoljno kandidata koji mogu pobijediti na predsjedničkim izborima, a da su u partiji trenutno posvećeni projektima koji su od interesa svim građanima

Foto: Printscreen

U Crnoj Gori nema političke ličnosti koja može da parira predsjedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

“Kada je predsjednik moje partije u pitanju, ne posti politička ličnost u Crnoj Gori koja bi mogla da mu stane na crtu i pobijedi ga u toj borbi,” kazao je Bošković na pitanje da li i on smatra da je Đukanović najbolji predstavnik partije za predsjedničkog kandidata.

On je kazao da konsultacije unutar DPS-a o predsjedničkom kandidatu nisu još počele, a da će vladajuća partija, kada počnu, o tome obavijestiti javnost.

Vezano za mogući bojkot predsjedničkih izbora, koji je juče pomenuo lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, Bošković je kazao da bi to bio izgovor za njihov siguran  poraz.

“Kao i svaki put do sada, prije svega, to pripisujem njihovoj bojazni da stanu na crtu kandidatu DPS-a i da su svjesni svog poraza na predsjedničkim izborima i uvijek unaprijed daju argumente za taj budući poraz koji će im se desiti,” kazao je Bošković na marginama sastanka ministara odbrane članica NATO.

Bošković je istakao da DPS ima dovoljno kandidata koji mogu pobijediti na predsjedničkim izborima, a da su u partiji trenutno posvećeni projektima koji su od interesa svim građanima, prenose “Vijesti”.

“To se, prije svega, odnosi na ekonomski rast i razvoj kroz završetak projekata koje je Vlada  godinama pripremala i priprema i koji se trenutno razvijaju u Crnoj Gori,” kazao je on u Briselu.

Crna Gora će sa 18 povećati na 20 broj pripadnika Vojske Crne Gore u Avganistanu, u okviru misije Odlučna podrška, najavio je Bošković.

“Crna Gora već skoro osam godina participra u različitim formatima misije u Avganistanu. Ono što je bitno jeste da je Crna Gora najveće prisustvo imala u vidu 42 vojnika. Sada je njih 18. Ono što je sigurno jeste da ćemo pojačati kroz komandnu strukturu NATO-a za dva vojnika.To je ono što sada mogu reći. Razgovaraćemo sa našim NATO partnerima o budućim koracima. Siguran sam da će Crna Gora dopinijeti i znati da doprinese, bez obzira na svoju veličinu, snagu i potencijal kompletnog sistema kolektivne bezbjednosti,” kazao je Bošković novinarima u Briselu.

Ministar odbrane je kazao da su imali više korisnih tema na sastanku zemalja članica NATO.

“Naravno, jedno od ključnih pitanja je komandna struktura. S obzirom na to da su se neke okolnosti promijenile, prije svega što se u posljednjih 20 godina NATO značajno proširio, s jedne strane, drugačiji su izazovi koji su pred NATO postavljeni. Neophodno je bilo razgovarati na tu temu i pripremiti određene papire, dokumenta i predloge za NATO samit, koji se očekuje sredinom iduće godine. S druge strane, bilo je razgovora o najvećem NATO izazovu u ovom trenutku, a to je svakako Avganistan i nova američka strategija za tu zemlju. Iskazana je puna podrška toj strategiji,” kazao je on, karakterišićući te sastanke korisnim. 

Bošković je kazao da je na marginama sastanka imao bilateralne susrete sa novim ministrima odbrane Velike Britanije i Makedonije.

“Crna Gora, kao najnovija članica NATO i zemlja iz regiona, bolje razumije ono što su problemi i potrebe Makedonije kao aspiranta i buduću članicu NATO-a. Svakako, politika otvorenih vrata, koju mi zagovaramo, je nešto što smatram da je veoma bitno za budućnost čitavog regiona, jer upravo bezbjednost i stabilnost čitavog regiona počiva u sjevernoatlantskim integracijama i ujedinjavanju regiona,” kazao je on.

Ovo je drugi sastanak NATO na kojem Crna Gora učestvuje u svojstvu punopravne članice.

Danas se završava dvodnevni sastanak ministara odbrane NATO u Briselu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!