Brnabić: Srpske sudije nisu položile zakletvu pred Tačijem

“Evo da imate prave info: naše sudije nisu položile nikakvu zakletvu, već su dali posebnu, statusno neutralnu, izjavu. Istina je važna”, napisala je Brnabić na Twitteru

Foto: YouTube/Printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da srpske sudije i tužioci nisu položili zakletvu pred predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, već su dali posebnu, neutralnu izjavu.

Nakon što je društvenim mrežama počeo da se širi navodni tekst zakletve: “Svečano se zaklinjem da ću tokom vršenja dužnosti sudije Republike Kosovo ostati vjeran Ustavu Republike Kosovo i da ću vršiti funkciju sudije časno, odgovorno i nepristrasno, poštujući pravila profesionalne etike”, premijerka je reagovala na Twitteru.

“Evo da imate prave info: naše sudije nisu položile nikakvu zakletvu, već su dali posebnu, statusno neutralnu, izjavu. Istina je važna”, napisala je Brnabić, prenosi rs.n1info.com.

U kancelariji kosovskog predsjednika Hašima Tačija 40 sudija i 13 tužilaca sa sjevera Kosova je 20. oktobra položilo je zakletvu.

Tim aktom se srpske sudije i tuzioci integrišu u kosovski pravosudni sistem. Ovo se smatra kao posljednji korak ka potpunoj primjeni Briselskog sporazuma o pravosuđu koji je bio postignut 10. febuara 2015. godine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!