Šalterska radnica i radnik obezbjeđenja lažirali pljačku banke u Andrijevici i ukrali 68.000 eura

Sumnja se da je novac otuđio P. M, a da je D. K. M, omogućila krađu tako što je ključ od trezora kojim je bila zadužena držala na nepropisnom mjestu. Osumnjičeni P. M. je, sumnja se, otključao trezor tim ključem i ukrao novac

Foto: Printscreen

Šalterska radnica i radnik obezbjeđenja u filijali Prve banke u Andrijevici uhapšeni su zbog sumnje da su juče ukrali skoro 68.000 eura i 300 kanadskih dolara i policiji lažno prijavili oružanu pljačku.

Krivično djelo beranska policija rasvijetlila je istog dana.

“Dva lica – D. K. M. (34) iz Andrijevice, zaposlena kao šalterska službenica u toj filijali Prve banke, i radnik zaštitarske firme koji je takođe bio angažovan u ovom objektu, P. M. (34) iz Andrijevice, su uhapšeni u večernjim časovima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je novac otuđio P. M, a da je D. K. M, omogućila krađu tako što je ključ od trezora kojim je bila zadužena držala na nepropisnom mjestu. Osumnjičeni P. M. je, sumnja se, otključao trezor tim ključem i ukrao novac.

Policija, kako je saopšteno, još nije pronašla ukradeni novac.

“U radu na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela učestvovali su Odjeljenje bezbjednosti Andrijevica i Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije”, kazali su iz policije.

“Sumnja se da je P. M. iskoristio to što u Andrijevici nije bilo napajanja električnom energijom od 9:30 do 11:30 sati, iskoristio originalni ključ od trezora, kojim je bila zadužena D. K. M, a znajući gdje se ključ nalazi, i njime otključao trezor iz kojeg je otuđio novac u iznosu od 67.618,86 eura i 300 kanadskih dolara”, kazali su iz policije.

P. M. je, sumnja se, da bi prikrio krađu, napravio oštećenja na vratima i ulaznom dijelu trezora. On je Odjeljenju bezbjednosti Andrijevica oko 11:35 sati lažno prijavio da je nepoznata maskirana osoba opljačkala banku uz prijetnju oružjem.

Sumnja se da je P. M. novac sakrio, a policija preduzima aktivnosti kako bi ga pronašla i vratila vlasniku.

“Osumnjičeni D. K. M. i P. M. su, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, danas privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama”, saopštila je Uprava policije, prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!