Teniserka Venus Williams pod policijskom istragom: Prošla kroz crveno i udarila u auto, izazvavši smrt putnika?

Policija u američkoj saveznoj državi Floridi potvrdila je da je istraga u toku, a u saopštenju se navodi da se nesreća dogodila još 6. juna. U njoj je teško povrijeđen 79-godišnji Jerome Barson, putnik u automobilu u koji je teniserka udarila nakon što je, prema tvrdnjama policije, prošla kroz crveno svjetlo na raskrsnici na području Palm Beacha. Dvije sedmice nakon nesreće, Barson je preminuo u bolnici

Foto: Youtube

Američka teniserka Venus Williams je pod policijskom istragom nakon saobraćajne nesreće koju je skrivila, a koja je dovela do smrti jednog od učesnika sudara.

Policija u američkoj saveznoj državi Floridi potvrdila je da je istraga u toku, a u saopštenju se navodi da se nesreća dogodila još 6. juna. U njoj je teško povrijeđen 79-godišnji Jerome Barson, putnik u automobilu u koji je teniserka udarila nakon što je, prema tvrdnjama policije, prošla kroz crveno svjetlo na raskrsnici na području Palm Beacha. Dvije sedmice nakon nesreće, Barson je preminuo u bolnici.

Teniserka je, piše “Jutarnji list”, u automobil koji je vozila Barsonova supruga Linda udarila svojom “toyotom sequoiom”. Međutim, Venusin advokat Malcolm Cunningham tvrdi da je njegova klijentkinja u raskrsnicu ušla kroz zeleno i da je Linda zapravo udarila u nju. Pritom je u ime teniserke izrazio “najdublje saučešće porodici koja je izgubila svog bližnjeg”.

“Policija procjenjuje da se Venus u trenutku nesreće kretala brzinom od samo osam kilometara na sat i zasad nisu podigli nikakvu prijavu ili optužni predlog protiv nje. Ovo je bila nesreća i Venus izražava najdublje saučešče porodici koja je izgubila svog bližnjeg”, naveo je Cunningham. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!