Preokret u istrazi za ubistvo Anela Papića: Svi su upirali u prevarenog muža, uslijedio je šok

“Po intenzitetu udaraca kamenom, kojim je ubijen Anel, ne isključuje se mogućnost da je izvršilac zločina zapravo Mubera. Ona i Senad su tragove pokušali da zametnu i pranjem svog automobila, koji im je ostao u Sjenici prije nego što su pobjegli za Njemačku. Forenzičari su, međutim, u automobilu pronašli tragove krvi, a Mubera i Senad su sa djecom istog dana, drugim automobilom, pobjegli iz Srbije i od tada niko o njima ne zna ništa”, kaže za “Blic” izvor upućen u detalje istrage surovog zločina

Anel Papić (Foto: Facebook)

Na mjestu ubistva Anela Papića (32) u Sjenici policija je pronašla tragove i njegove ljubavnice Mubere Muhović, kao i njenog muža Senada Muhovića, zbog čega je za oboma raspisana poternica.

Iako se prvo pretpostavljalo da je ubistvo izvršio prevareni muž, posljednja vještačenja ne isključuju mogućnost da je ubistvo počinila žena, odnosno Mubera, piše “Blic”.

Odbjeglim supružnicima, koji su sa djecom pobjegli iz Srbije prije pet dana, još nema ni traga.

“Po intenzitetu udaraca kamenom, kojim je ubijen Anel, ne isključuje se mogućnost da je izvršilac zločina zapravo Mubera, njegova ljubavnica. Ono što je interesantno je i da je otkrivena kanta sa benzinom, što ukazuje da su oboje učestvovali u ubistvu s predumišljajem, odnosno sa namjerom da tijelo zapale ili je jedno od supružnika izvršilo zločin, a ono drugo zatim pomoglo u zametanju tragova. Tragove su pokušali da zametnu i pranjem svog automobila, koji im je ostao u Sjenici prije nego što su pobjegli za Njemačku. Forenzičari su, međutim, u automobilu pronašli tragove krvi, a Mubera i Senad su sa djecom istog dana, drugim automobilom, pobjegli iz Srbije i od tada niko o njima ne zna ništa”, kaže za “Blic” izvor upućen u detalje istrage surovog zločina.

Da je Mubera ubica vjeruje i Senadov blizak rođak, čije ime je poznato redakciji.

On za “Blic” otkriva šta se dešavalo u kući Mubere i Senada od 2005, odnosno od kada se par vjenčao.

“Prve godine je još i bila mirna, puštala je korijenje, a onda je počeo haos. Mubera nije varala Senada samo sa Anelom, imala je tokom braka sto veza. Svi su to znali, Sjenica je malo mjesto. Čaršija je brujala o njoj. Bilo je pitanje vremena kada će Senadu donijeti nesreću. Zavadila ga je sa svim rođacima, samo da niko od nas ne bi dolazio kod njih, da niko ne kaže ko je i kakva je. Ja sam Senadu govorio da je ostavi, moj otac je to pričao Senadovom ocu, ali… Mubera je zbog toga tužila mog oca za ugrožavanje sigurnosti. Možete zamisliti, čovjeka od 80 godina, bolesnog? Tri godine smo se sa njom vukli po sudovima”, priča Senadov rođak.

Senad i Mubera Muhović (Foto: Facebook)

On kaže i da Muberu ne voli ni njena porodica iz Prijepolja.

“Oni su slavili kad je ona otišla… Ja sam je zvao ‘veštica’, nemam drugo ime za nju. Takvo je zlo, samo je zavađala ljude. A Senad je ćutao, išao u Njemačku da radi. Sada je u utorak došao da bi vodio Muberu i djecu za Njemačku jer im je sredio papire. I Anela sam znao, bili smo kao braća. Nije krio da je sa Muberom u vezi… Koliko čujem, on je poludio kad je čuo da će Mubera da ode sa Senadom za Njemačku. Hteo je da je zadrži ovdje, iako ima i ženu i dijete. Zato je poslao Senadu Muberine golišave fotografije i ljubavnu sms prepisku između njih. Valjda je htio da je Senad ostavi i da ona ostane ovdje, sa njim, a onda se desilo ubistvo… Ko je kriv ne znam. Senada znam čitav život, on ni pile ne bi mogao da zakolje, možda u afektu, nikad se ne zna. A Mubera je spremna na sve”, kaže Senadov rođak.

On kaže i da je šuma u kojoj je nađeno Anelovo tijelo bilo mjesto na kojem su se on i Mubera stalno sastajali.

Otac ubijenog Anela, Ahmo Papić, za “Blic” kaže da ne zna ko je ubio njegovog sina Mubera ili Senad.

“Ja sam mog sina sahranio, njega više nema, i to je sve što mogu da kažem. Znam da policija nešto radi, ali u tajnosti, a ko je ubio mog sina i gdje su ubice ne znam”, kaže Ahmo.

Anel Papić ubijen je u petak prije podne u šumi na putu između njegove i Muberine kuće. Ubijen je udarcima kamenom u glavu, a njegovo tijelo je potom pokriveno granjem i zapaljeno. Zločin je otkriven dan kasnije, kada su osumnjičeni Mubera i Senad već pobjegli iz Srbije. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!