Još jedan bombaš samoubica sa Kosova poginuo u Siriji

“Ali, oni koji su ubijeni na Alahovom putu, ne govorite da su mrtvi, ne, oni su živi, ali vi to ne razumijete”, naveo je Kreshnik Podvorica citat iz Kur’ana, uz obavijest o smrti svog brata

Foto: Facebook

Bombaš samoubica sa Kosova, Blerim Podvorica (29) iz Lipljana, poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji, piše Tanjug.

Kako se navodi, on je treći bombaš samoubica sa Kosova koji je na ratištu u Iraku i Siriji izvršio napad automobilom bombom na sirijske vojnike, prenosi radiosarajevo.ba.

Napad se dogodio u gradu Tadmur prošlog ponedjeljka, a tog dana je u dva napada poginulo 12 sirijskih vojnika.

Blerim Podvorica je, dodaje se, uletio na položaje sirijske vojske u automobilu natovarenom eksplozivom.

Smrt Blerima Podvorice, koji je kao član IS-a nosio ime Ebu Zajed Kosovi, potvrdio je njegov brat Kreshnik Podvorica na svom Facebook profilu.

“Ali, oni koji su ubijeni na Alahovom putu, ne govorite da su mrtvi, ne, oni su živi, ali vi to ne razumijete”, naveo je Kreshnik Podvorica citat iz Kur’ana, uz obavijest o smrti svog brata.

Prema informacijama iz Sirije, u akciji Asadovih snaga, koja je uslijedila, ubijeno je tridesetak pripadnika takozvane Islamske države.

Na ratištima u Iraku i Siriji se bori više od 300 dobrovoljaca sa Kosova, a u posljednjih mjesec dana poginulo je  najmanje pet.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!