Bjelopoljski rok bend Crna dama nakon 20 godina ponovo na okupu

Osnivači sastava, Ljubiša Bulatović, vokal i tekstopisac, Enes Dreković, gitarista, i Garo Bakić, bubnjar, riješili su da povrate staru slavu bjelopoljskog sastava, pa će u petak, 23. juna, pustiti u etar novi singl i spot “Sa tobom vodi me”, koji će označiti ponovno okupljanje

Bakić, Dreković i Bulatović (Foto: Privatna arhiva)

Crnogorski bend Crna dama, nakon više od 20 godina pauze vraća se na muzičku scenu.

Osnivači sastava, Ljubiša Bulatović, vokal i tekstopisac, Enes Dreković, gitarista, i Garo Bakić, bubnjar, riješili su da povrate staru slavu bjelopoljskog sastava, pa će u petak, 23. juna, pustiti u etar novi singl i spot “Sa tobom vodi me”, koji će označiti ponovno okupljanje, pišu “Vijesti”.

“Ideja o bendu Crna dama, bez obzira na sve, nikad ne može da umre. Okupili smo se opet iz ljubavi prema muzici i bendu da nastavimo našu davno započetu priču. Ponovna aktivacija bila je bez ikakvih pretenzija i očekivanja, a drago nam je što je na ovu vijest publika sjajno odreagovala”, pohvalio se u razgovoru za “Vijesti” Ljubiša Bulatović.

SVE VRIJEME PISAO PJESME

Kako je kazao, bez obzira na to što ovaj sastav nije decenijama aktivan, Bulatović je pisao pjesme u nadi da će se jednog dana opet okupiti “staru ekipu”.

“Nakon što je bend prestao sa radom, jedno vrijeme sam gradio solo karijeru i zatim odlučio da se muzikom bavim isključivo radeći za druge. Nijesam želio da pravim kompromise i snimam nešto što nisam ja, u čemu se ne pronalazim. Zato sam sve ovo vrijeme bio aktivan samo kao autor. Tako je prije sedam-osam godina nastala numera “Sa tobom vodi me”, koja je dugo čekala da bude objavljena skupljajući prašinu u ladici. Međutim, neke pjesme koje sam pisao sam bio primoran da prodam, jer živim od muzike, bez obzira na to što sam ih stvarao sa nadom da ću ih otpjevati sa Crnom damom”, priča Bulatović, otkrivši da mu je žao što neke pjesme nije ostavio za svoju grupu.

“Dvije numere iz tog opusa ‘Ti moja si’ i ‘Moj slatki anđele’ otpjevao je sin mog prijatelja, Isak Šabanović, i žao mi je što ih nijesam ostavio za nas. Ali, biće pjesama, čak numera koja će biti duet, a njeno objavljivanje planiramo tek na jesen. Mislim da će biti udarna. U pitanju je rok balada, i to je jedina pjesma koju nikad nikom nijesam htio da prodam, a nastala je prije 20 godina”, objašnjava Bulatović.

“SA SOBOM VODI ME”

Novi singl “Sa tobom vodi me” imaće prepoznatljiv izražaj benda Crna dama.

Foto: Privatna arhiva

“Zahvaljujući novim tehnologijama, možda će našim fanovima zvučati drugačije, ali to je to, to je naš zvuk, onaj pravi američki koji smo prezentovali još na prvom albumu. Nikad nas nijesu zanimali pregledi, slava, da se prodajemo, već se muzikom bavimo zato što to volimo”, ističe Bulatović.

Povratak Crne dame obradovao je mnoge ljubitelje rok zvuka, pa će već ove nedjelje imati dvije svirke.

“Već u petak, 23. juna, sviraćemo u ‘Shamrock’ pubu u Bijelom Polju, a dan kasnije u ‘Smak’ pubu u Beranama. Bićemo gosti i White Field Jazz Festivala, gdje nam je zakazan nastup za 2. jun, a posjetićemo i još neke gradove, među kojima smo planirali i Podgoricu”, otkriva Bulatović.

“Očigledno da su se mnogi obradovali povratku Crne dame, jer dosta nas je ljudi zvalo da sviramo i imamo dosta zakazanih koncerata do 15. jula”, zaključuje Bulatović.

Crna dama, nastala početkom 90-tih, 1993. objavila je album “Ne traži me” za RTCG. Naredne godine, studijsko izdanje sastava, u produkciji Valade Negovanovića, izdaje PGP RTS. Uslijedila je turneja po Srbiji, učešće na budvanskom i festivalu Mesam. Bend je prestao sa radom krajem 1995.

PODRŠKA OCU

Aktivacija benda Crna dama posebno je obradovala i sinove bubnjara Gara Bakića, Gorana i Vukašina Bakića, nekadašnje članove benda “Pogrešila roda”. Ovu informaciju podijelili su sa svojim fanovima na Facebooku, kako bi bili podrška ocu, koji je kao glava porodice riješio da se zbog njihovog školovanja svi presele u drugi grad.

“Kako bismo svi bili zajedno, odluka je pala da se preselimo, ali ovo je posljednja godina njihovog školovanja, tako da se vraćamo u Bijelo Polje i vraćam se muzici”, kazao je stariji Bakić.

Njegovi sinovi su sa bivšim bendom prije nekoliko godina obradili jednu od pjesama Crne dame, pa je najstariji Bakić dao ocjenu njihovog kavera:

“Ta pjesma je dobro ispala u njihovom izvođenju, mada se nijesu previše udaljili od zvuka Crne dame”, kazao je Garo Bakić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!