McCain: Protjerati turskog ambasadora iz SAD (VIDEO)

McCain je zatražio protjerivanje ambasadora Turske u Washingtonu nakon nasilja koje je izbilo između demonstranata i turskih tjelohranitelja tokom nedavne posjete predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana

John McCain (Foto: Youtube)

Američki senator John McCain, za kojeg Reuters navodi da je jedan od vodećih glasova u Kongresu SAD kada je u pitanju spoljna politika, zatražio je danas protjerivanje ambasadora Turske u Washingtonu nakon nasilja koje je izbilo između demonstranata i turskih tjelohranitelja tokom nedavne posjete predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

“Trebalo bi da protjeramo do đavola njihovog ambasadora iz SAD… Takva stvar ne može da ostane bez diplomatskog odgovora”, rekao je predsjedavajući senatskog Komiteta za oružane snage u intervjuu za MSNBC.

McCain je, piše “Avaz”, dodao da bi SAD u ovom slučaju mogle da preduzmu i pravne mjere.

Zvaničnici SAD oštro su kritikovali tursku vladu nakon što se pojavio snimak na kojem se pripadnici obezbjeđenja Erdogana guraju pored policije i nasilno prekidaju protest koji se događa ispred ambasade Turske u Washingtonu. Na snimku se vide muškarci u tamnim odjelima kako pesnicama i nogama napadaju malu grupu demonstranata i uzastopno šutiraju žensku osobu koja leži sklupčana na zemlji, prenosi AP.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!