Michael Moore snima dokumentarac o Donaldu Trumpu

“Trump dosad ima neku vrstu teflonske zaštite. Šta god na njega bacite, on ostane uspravan – činjenice, realnost, pamet… ne mogu ga pobijediti. Čak i kad bi se sam ranio, on bi ujutro ustao i tvitao. Ali, sve će se to okončati nakon ovog filma”, najavio je Moore

Foto: Printscreen

Poznati režiser Michael Moore priprema dokumentarac o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Moore je to potvrdio na društvenim mrežama.

On je poručio da Trump “ima razloga da bude zabrinut”, piše Al Jazeera.

Moore je slavu stekao globalno poznatim dokumentarcem o bivšem predsjedniku SAD-a Georgeu Bushu mlađem, ali i filmovima o lošoj zdravstvenoj zaštiti u SAD-u.

Sada je istakao da se posvetio filmu o Trumpu koji će se zvati Fahrenheit 11/9, a naslov je referenca na njegov film o Bushovoj katastrofi u Iraku i Avganistanu koji se zvao Fahrenheit 9/11.

Datum u naslovu novog filma o Trumpu odnosi se na 11. novembar 2016, kada je objavljeno da je Trump pobijedio na izborima.

Film se priprema u tajnosti, a režiser najavljuje da će, konačno, “ovaj haos biti okončan” kad film bude prikazan.

“Trump dosad ima neku vrstu teflonske zaštite. Šta god na njega bacite, on ostane uspravan – činjenice, realnost, pamet… ne mogu ga pobijediti. Čak i kad bi se sam ranio, on bi ujutro ustao i tvitao. Ali, sve će se to okončati nakon ovog filma”, najavio je Moore.

Njegov dokumentarac o Bushu donio mu je nagradu u Cannesu, a zaradio je blizu 200 miliona eura, što ga čini najprofitabilnijim dokumentarnim filmom u istoriji.

Moore je bio jedan od rijetkih javnih ličnosti koji je prognozirao Trumpovu pobjedu na izborima. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!