Tramp zaprijetio Komiju: Bolje da se nada da nemam snimke razgovora prije nego što počne da priča za medije

“Iako veoma cijenim to što si me u tri navrata informisao da nisam pod istragom, posle konsulatacije sa Ministarstvom pravde svakako zaključujem da nisi sposoban da vodiš Biro”, poručio je Tramp Komiju

Foto: Printscreen

Predsjednik SAD Donald Tramp na Twitteru je zaprijetio otpuštenom direktoru FBI Džejmsu Komiju, poručivši mu da je “bolje da ne postoje snimci njihovih razgovora”.

“Džejms Komi bolje da se nada da ne postoje ‘trake’ naših razgovora prije nego što počne da priča za medije!”, napisao je Tramp, prenosi “Blic”.

Džejms Komi je za svega dva mjeseca prešao put od najomiljenijeg Trampovog državnog službenika do njegovog najvećeg neprijatelja.

“Za ovo što je on uradio treba imati veliku petlju. On je otvorio istragu u periodu kada su svi htjeli da je zataškaju, hvala mu na tome. Svi su željeli da sačuvaju Klintonovu od kriminalnog gonjenja, ali on je postupio pravedno”, nizao je Tramp hvalospjeve na račun Komija 22. januara, nakon inauguracije za predsjednika.

Komijevo otvaranje istrage o Hilari Klinton svega 11 dana pred glasanje umnogome je uticalo na rezultat izbora.

Od tada se promijenila samo jedna stvar: Džejms Komi je počeo da istražuje navodno miješanje Rusije u američke izbore. Ubrzo je stigao hladan tuš iz Vašingtona:

“Iako veoma cijenim to što si me u tri navrata informisao da nisam pod istragom, posle konsulatacije sa Ministarstvom pravde svakako zaključujem da nisi sposoban da vodiš Biro”.

Tramp je priznao tokom razgovora na NBC da je “ovu rusku stvar” imao na umu kada je donio odluku da smijeni Komija.

Međutim, on je rekao da je glavni razlog bilo to što je FBI bio “u previranju”.

“Ako pogledate FBI prije godinu dana, bio je u virtuelnom previranju, manje nego posljednjih godinu dana. Nije se oporavio od toga”, rekao je Tramp, kome je očigledno FBI bio odličan koliko do juče. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!