Tramp priprema novu zabranu koja se tiče Evrope

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa vjerovatno će proširiti zabranu unošenja elektronskih uređaja u avione za SAD iz Evrope, ali istovremeno provjerava kako da osigura da litijumske baterije u prtljagu ne eksplodiraju u vazduhu

Foto: Printscreen

Nakon što su SAD u martu uvele restrikcije za unošenje prenosnih kompjutera i drugih elektronskih naprava u avione za deset zemalja, sad se najavljuje proširenje zabrane i na avione iz Evrope.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa vjerovatno će proširiti zabranu unošenja elektronskih uređaja u avione za SAD iz Evrope, ali istovremeno provjerava kako da osigura da litijumske baterije u prtljagu ne eksplodiraju u vazduhu, objavljeno je danas, prenosi dnevnik.hr.

Takvo proširenje zabrane moglo bi da pogodi američke avio prevoznike poput “Junajted erlajnsa”, “Delta Erlajnsa” i “Amerikan Erlajnsa”. Američki i evropski zvničnici koje je kontaktirao Rojters kažu da očekuju da će tu odluku Komitet za nacionalnu bezbednost (DHS) objaviti uskoro.

Za danas je planiran susret DHS-a sa predstavnicima avio-prevoznika, kako bi se razmotrila bezbjednosna pitanja, a ministar unutrašnje bezbednosti Džon Keli trebalo bi da izvijesti senatore o domaćim bezbjednosnim prijetnjama i drugim pitanjima vezanim za vazdušni prevoz.

U martu su SAD uvele restrikcije za unošenje prenosnih računara i drugih elektroniskih naprava u avione iz deset zemalja, među kojima su Turska, Saudijska Arabija, Emirati i Katar, zbog strahovanja da bi se tako mogla da se maskira bomba. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!