Sa “Transaviom” iz Tivta do Pariza za 45 eura

Transavia, koja je već dva puta za redom od renomiranog portala Flight Report proglašavana za najbolju lou kost aviokompaniju u Evropi, ima flotu od preko 70 aviona, mlađih od pet godina, goidišnje preveze oko 13 milliona ljudi, a putnicima nudi veći nivo i kvalitet usluge od klasičnih loukostera

Foto: Aerodromi Crne Gore

Francusko-holandski lou kost avioprevoznik Transavia, očekuje da će ove godine na premijerno uspostavljenoj sezonskoj redovnoj liniji Pariz-Tivat-Pariz, prevesti oko 15 hiljada putnika, poručio je komercijalni direktor Transavie Erv Kozar.

Na konferenciji za novinare na aerodromu Tivat, Kozar je kazao da putnici u Francuskoj i Crnoj Gori kartu za ovu liniju mogu kupiti za samo 45 eura, uključujući i sve aerodromske takse. Transavia za Tivat leti sa pariškog aerodroma Orli počev od 27. aprila, dva puta nedjeljno, četvrtkom u nedjeljom, avionima tipa „boing 737-800“, kapaciteta 189 putnika, pišu “Vijesti”.

Kompanija će za Tivat iz glavog grada Francuske letjeti do 1. oktobra, a Kozar ističe da će, zavisno od postignutih rezultata, biti donesena odluka o tome da li će ta linija dogodine ostati sezonska, ili prerasti u cjelogodišnju.

Transavia, koja je već dva puta za redom od renomiranog portala Flight Report proglašavana za najbolju lou kost aviokompaniju u Evropi, ima flotu od preko 70 aviona, mlađih od pet godina, goidišnje preveze oko 13 milliona ljudi, a putnicima nudi veći nivo i kvalitet usluge od klasičnih loukostera.

Ova kompanija je dio jednog od najvećih “igrača” na svjetskom vazduhoplovnom tržištu, francusko-holandske grupacije Air France-KLM. Preko Transavie ova grupacija je posredno stigla na crnogorsko tržište za koje, inače, redovno ne saobraćaju ni francuski nacionalni avioprevoznik Air France, ni holandski KLM.

“Ove, premijerne naše godine u Crnoj Gori, na ruti između Tivta i Pariza ponudićemo oko 17 hiljada sjedišta u avionima, a računamo da ćemo ostvariti rezultat od najmanje oko 15 hiljada prevezenih putnika, jer je prosječan load faktor Transavie 90 odsto. Današnjim letom doveli smo predstavnike brojnih francuskih turističkih agencija i operatera, jer nam je obostrani cilj da u Francuskoj što više promovišemo Crnu Goru kao destinaciju, a posebno Tivat”, kazao je Kozar, dodajući da je Transavia uspostavila odličnu saradnju sa Aerodromima Crne Gore i crnogorskom Nacionalnom turističkom organizacijom, pa je u najnovijem broju inflight magazina te kompanije objavaljen i poseban tekst na tri strane o turističkoj ponudi naše države.

Zamjenica direktorice NTO CG Maja Liješević kazala je da je francusko jedno od najbitnijih emitivnih tržišta za crnogorski turizam u Zapadnoj Evropi i da se sa njega već nekoliko godina bilježi kontinuitrani rast.

“Lani smo iz Francuske imali oko 50 hiljada turista koji su ostvarili oko 140 hiljada noćenja, što je sedam odsto više nego 2015. Ove godine očekujemo dodatni porast posjete francuskih turista, jer je aviodostupnost Crne Gore sve bolja, čemu doprinosi i dolazak Transavie kao dijela Air France-KLM grupe u našu državu”, istakla je Liješević.

Podsjetila je da redovnu liniju za Pariz održava i naš nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines, koji će ljeti sezonski letjeti i iz Liona.

Dolazak Transavie pozdravio je i direktor Aerodroma Tivat Rade Marić, naglasivši da u toj vazdušnoj luci, uprkos ograničenim prostornim i tehnološkim uslovima, uspijevaju da odgovore svim zahtjevima sve brojnijih luokost i takozvanih hibridnih avioprevoznika koji saobraćaju sa Tivtom, poput EasyJet-a, Pobede, Flydubaia, Eurowingsa i Transavie.

“Naš ovogodišnji cilj je ambiciozan, ali i dostižan uz brojne napore i požrtvovan rad svih naših zaposlenih, jer kroz terminalnu zgradu u Tivtu treba da prođe preko milion putnika”, istakao je Marić. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!