Sergej Ćetković snimio prvi duet, “Da si tu”, sa Jasnom Gospić

Nakon saradnje sa Jasnom Gospić, muzičar ne želi da stavi tačku na snimanje dueta. “Planiram nekoliko dueta sa svojim kolegama iz regiona i nadam se da će publika uživati u njima”, najavljuje crnogorski kantautor

Sergej Ćetković i Jasna Gospić (Foto: Privatna arhiva) 

Najpopularniji crnogorski pjevač, Sergej Ćetković, nije snimio puno dueta. Ako se ne računaju oni koncertni koje fanovi mogu pogledati na Youtube servisu, a na kojima je pjevao sa Aleksandrom Radović, Jelenom Tomašević, Ninom Badrić, Ćetković će prvi put u karijeri uskoro imati muško-ženski duet.

Ovoga puta svoj karakteristični vokal ukrstio je sa bosanskohercegovačkom pjevačicom Jasnom Gospić.

“Do sada nisam imao nijedan studijski duet pa ću se ove godine time i baviti. Želim da napravim dobre kompozicije i pjesme koje će trajati”, kaže za “Vijesti” pop zvijezda, dodajući da je saradnja sa sarajevskom pjevačicom koja živi u Pragu desila slučajno.

“Iako se poznajemo i družimo već nekoliko godina, predložila je da uradimo duet koji se našao na njenom CD-u, na kom se nalaze dueti sa njenim prijateljima i kolegama poput Halida Bešlića, Tife, Gorana Karana, Željka Samardžića, Duška Kuliša i drugih. Pjesmu smo premijerno izveli na proslavi njenih 40 godina muzičke karijere u Sarajevu, u kultnom Domu mladih”, otkriva Ćetković, koji je autor muzike i teksta za ljubavnu baladu “Da si tu”.

On ističe da je veoma zadovoljan kako su im se glasovi složili.

“Uvijek pažljivo biram i ljude i vokale koji će se zvučno i energetski dobro uklopiti. Pjesma je nalik onim starim, dobrim baladama i zadovoljan sam kako je sve ispalo. Ovih dana smo u Pragu završili snimanje spota koji će uskoro biti prikazan. Snimali smo nekoliko dana na atraktivnim lokacijama na čelu sa direktorom fotografije Želimirom Krizovim, mojim dugogodišnjim prijateljem i saradnikom na mojim mnogim spotovima”, pohvalio se on.

Iako publika voli duete, pa su često vokalne saradnje veoma slušane, Ćetković nema formulu za to šta je potrebno da takva kompozicija bude uspješna.

“Nisam siguran da postoji recept za dobru pjesmu. One se naprosto dese. Kao što rekoh, treba voditi računa i napraviti dobar izbor pjesme i vokalnog partnera” siguran je on.

Nakon saradnje sa Jasnom Gospić, muzičar ne želi da stavi tačku na snimanje dueta.

“Planiram nekoliko dueta sa svojim kolegama iz regiona i nadam se da će publika uživati u njima”, najavljuje crnogorski kantautor.

To što ih do sada nije imao previše, ne znači da nije imao ponude, pišu “Vijesti”.

“Bilo je ponuda, ali smatrao sam da još nije vrijeme za njih. Nakon promocije albuma ‘Moj svijet’, dueti će biti veliko osvježenje mojoj karijeri i mom repertoaru”, obećava Ćetković. 

No, prije nego se posveti snimanju, Ćetković će, kao što je to najavio, održati koncerte širom regiona, a sa toplijim danima turneju “Moj svijet” nastavlja i po crnogorskim gradovima i to na otvorenom.

“Ovogodišnja turneja se razlikuje u odnosu na prošlu ‘Dva minuta’, gdje smo obilazili velike sportske sale i hale, arene… Ovaj put biramo intimnije prostore, pozorišta i ljetnje pozornice gdje se moja muzika i ja najbolje osjećamo. Planirali smo koncerte u nekoliko gradova Crne Gore krajem jula i početkom avgusta, pa ćemo uskoro najaviti i datume. Ovih dana nastavljamo sa turnejom u nekoliko gradova Hrvatske, Srbije, Makedonije, a već 13. maja ćemo se prvi put pokloniti publici u Osijeku”, navodi Ćetković.

Ćetković je preksinoć bio gost na koncertu jednog od najvećih regionalnih hitmejkera –  Kornelija Bate Kovača. On ne krije da mu je bila velika čast što je bio dio koncerta “U inat sedamdeset petoj”.

“Kornelije je ostavio neizbrisiv trag na našoj muzičkoj sceni i ne poznajem nikog ko nije uživao u njegovoj muzici. Veče prepuno emocija obiljezili su hitovi ‘Veče sa Kristinom’, ‘Pjesmo moja’, ‘Produži dalje’, ‘Ti si mi u krvi’”, prepričava svoje utiske Ćetković koji je, kako kaže, te večeri pred punom salom Narodnog pozorišta izveo jednu od njegovim omiljenih pjesama sa potpisom Kovača ‘Stanica Podlugovi’.

Ćetković se nada da će ovo gostovanje na Kovačevom koncertu otvoriti novu stranicu u njihovoj saradnji.

“Iako smo se puno puta sretali u studijima i na muzičkim festivalima, do sada nismo sarađivali. Nadam se da će biti prilike i bio bih počastvovan da u svojoj biografiji imam neku njegovu kompoziciju”, ne krije svoje ambicije Ćetković. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!