Amerika u šoku: Ugledni ljekari pronađeni zaklani sa torbom punom dragulja

Čovjek odgovoran za stravičan zločin identifikovan je kao Bampamim Tejeksejra, koji je nedavno izašao iz zatvora nakon odsluženja osmomjesečne kazne za oružanu pljačku banke, ali njegov motiv za okrutno ubistvo nije jasan

Foto: Facebook

Ugledni američki doktorski par prošlog petka pronađen je mrtav u luksuznom potkrovlju u Bostonu. Ruke i noge anesteziologa Ričarda Filda (49) i Line Bolanos (36), koji su radili u prestižnim bostonskim bolnicama, bile su vezane, a grkljani prerezani, piše BBC.

Čovjek odgovoran za stravičan zločin identifikovan je kao Bampamim Tejeksejra, koji je nedavno izašao iz zatvora nakon odsluženja osmomjesečne kazne za oružanu pljačku banke, ali njegov motiv za okrutno ubistvo nije jasan, prenosi jutarnji.hr.

Nedugo nakon što je napadač upao u stan, doktor Fild je jednom prijatelju poslao dvije SMS poruke, a u jednoj od njih je napisao: “U stan mi je upao naoružan čovjek”.

Pomenuti prijatelj je alarmirao policiju, koja je ubrzo došla u stan gdje je zatekla Tejeksejru, koji je zapucao na njih. U razmjeni vatre ubica je povrijeđen i nakon toga je prebačen u bolnicu gdje je formalno uhapšen, a protiv njega je podnesena prijava.

Nakon razmjene vatre, policajci su zatekli mrtva tijela para koji je bio vjeren i uskoro je trebalo da se vjenča.

Policija je u početku bila uvjerena da su žrtve poznavale ubicu od ranije.

“Sigurnost u zgradi je na dovoljno visokom nivou da se nezvani gosti ne mogu neopaženo ušunjati, a provale u stanove gotovo su nemoguće jer ulaz čuva obezbjeđenje”, izjavio je bostonski policijski šef Vilijam Evans za tamošnje medije i dodao kako je na zidu bila ispisana svojevrsna poruka odmazde, ali nejasnog značenja.

Kasnije su iz policije objavili da ubica nije poznavao žrtve. Takođe je objavljeno da je na mjestu zločina pronađena torba puna dragulja, koja je navodno pripadala Lini.

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, Lina i Ričard uživali su u zajedničkom životu, uspješnim karijerama i čestim putovanjima.

Čime su se i zašto u ovolikoj mjeri zamjerili Bampamimu Tejeksejri, još nije razjašnjeno.

BBC je naveo i neobičnu pojedinost, a to je da je kobne večeri paru u goste trebalo da dođe doktor Sunil Ipen, poznat kao otac djeteta koje je ubila britanska dadilja Louiz Vudvord, čije je suđenje u Bostonu još 1997. godine privuklo pažnju svjetske javnosti. Lina mu je nekoliko sati prije dogovorene večere otkazala, rekavši mu je da se njen partner Ričard ne osjeća dobro.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!