Neriješeni predmeti: Godine žmurenja pred ratnim zločinima u Crnoj Gori

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je kazao da “krivična djela koja se odnose na ratne zločine ne zastarijevaju, ali da ne smijemo da dozvolimo da postanu nekažnjiva”. Uprkos tom više puta ponovljenom obećanju, izvršna direktorica Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević kaže da i dalje ne vidi nikakav napredak u najvećim predmetima – Morinj, “Bukovica”, Deportacija i “Kaluđerski laz”

Ivica Stanković (Foto: Youtube/Printscreen)

Iako iz Državnog tužilaštva Crne Gore već duže vremena najavljuju posvećeniji rad na preispitivanju predmeta ratnih zločina počinjenih devedesetih godina, četvrt vijeka kasnije najveći od tih predmeta i dalje su neriješeni.

Godinu nakon što je najavio reviziju sedam predmeta za ratne zločine, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je umjesto konkretnih rezultata ponovo istakao da je svjestan da je u rješavanju takvih slučajeva neophodan proaktivniji pristup, piše Radio Slobodna Evropa.

Govoreći na otvaranju regionalnih konsultacija o jačanju saradnje u procesuiranju ratnih zločina i potragama za nestalim osobama, Stanković je kazao da “krivična djela koja se odnose na ratne zločine ne zastarijevaju, ali da ne smijemo da dozvolimo da postanu nekažnjiva”.

Uprkos tom više puta ponovljenom obećanju, izvršna direktorica Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević kaže da i dalje ne vidi nikakav napredak u najvećim predmetima – Morinj, “Bukovica”, Deportacija i “Kaluđerski laz”.

Kompletan tekst možete pročitati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!