Ulcinjska delegacija u posjeti gradu Kayl u Luksemburgu: Saradnja na obostrano zadovoljstvo

Predsjednik Opštine Kayl, John Lorent, rekao je da su u relativno kratkom periodu ove dvije komune uspostavile čvrst most i dobru saradnju koja će se i dalje razvijati

U prijateljskoj posjeti opštini Kayl u Luksemburgu ovih dana boravi delegacija opštine Ulcinj iz Crne Gore.

U delegaciji su predsjednik Opštine Nazif Cungu, predsjednik Skupštine opštine Ljero Nrekić, potpredsjednica Opštine Hatidža Đoni, sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti Mustafa Gorana i šef kabineta predsjednika Opštine Arslan Lunji.

Oni su posjetili i Opštinu Kayl, a domaćin je bio njen predsjednik John Lorent, i sastali se sa predstavnicima i političkim subjektima tog grada.

Lorent je rekao da su u relativno kratkom periodu ove dvije komune uspostavile čvrst most i dobru saradnju koja će se i dalje razvijati, na obostrano zadovoljstvo.

Između ostalog, Lorent je čestitao odluku Skupštine Crne Gore o pristupanju NATO-u.

Ove dvije opštine su se pobratimile prije četiri godine i, zahvaljujući prijateljskim odnosima, realizovale su čišćenje solanskih kanala i uređivanje romskog naselja u Ulcinju, a u planu je intenzivna saradnja u oblasti sporta, posebno fudbala.

“Najbitnije je da mi iz ove opštine prenosimo iskustva iz oblasti ekološkog života i projekata vezanih za tu oblast. Ulcinj pretenduje da ponovo postane turistička oaza visoke klase u Crnoj Gori koja će biti prepoznata u cijelom regionu, pa i mnogo šire”, rekao je Cungu.

U tom smislu, dodao je on, opština Ulcinj će koristiti iskustva Luksemburga, na obostrano zadovoljstvo.

Sastanku u Opštini Kayl prisustvovao je, pored doseljenika iz Crne Gore, i konzul Crne Gore u Luksemburgu, dipl. arhitekta Remzija Camić.

Pobratimstvo između ta dva grada iniicirala je Esada Ramdedović, porijeklom iz Petnjice, koja živi u Luksemburgu.

Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!