Nesvakidašnji lopov: Magarac dresiran da krade drva

“Da bi došao do kuće magarac treba da pređe magistralu, ali on to ne čini dok se ne pojavi vlasnik, štaviše, ne kroči na saobraćajnicu“, tvrde iz tomislavgradske Šumarije

Foto: Ilustracija

U posljednjih nekoliko godina krađa bukovog ogrjeva u Gospodarskoj jedinici Šuica uzela je maha, pri čemu se koriste sva raspoloživa sredstva za prevoz, između ostalog i dresirani “lopov” magarac, ističu iz Šumarije Tomislavgrad.

Kako navode, vlasnik magarca, koji živi u neposrednoj blizini bukove šume, životinju natovari stablima koje je bespravno isjekao i uputi ga najkraćim putem prema kući, piše ba.n1info.com.

“Da bi došao do kuće magarac treba da pređe magistralu, ali on to ne čini dok se ne pojavi vlasnik, štaviše, ne kroči na saobraćajnicu“, tvrde iz tomislavgradske Šumarije.

Navode da je na njihovom području nelegalno posječeno desetak hiljada kubika u posljednjih desetak godina. Počinitelji nisu procesuirani, a ako koji i jeste, onda nisu, kako kažu, adekvatno sakcionisani.

“Ovo je jedinstvena prilika da se sva krivica za bespravne sječe svali na jadnog magarca”, poručili su tomislavgradski šumari.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!