Haos u Skoplju: Demonstranti upali u Sobranje, povrijeđeno najmanje 11 poslanika, čuju se eksplozije (VIDEO)

Povrijeđeni su lider makedonskih socijaldemokrata Zoran Zaev, nekoliko članova njegove stranke SDSM i lider partnerske Alijansa za Albance Zijadin Sela, pošto su pristalice pokreta “Za zajedničku Makedoniju” upale u Sobranje poslije izbora Talata Džafarija za predsjednika Skupštine Makedonije

Povrijeđeni Zoran Zaev (Foto: Printscreen)

Lider makedonskih socijaldemokrata Zoran Zaev, nekoliko članova njegove stranke SDSM i lider partnerske Alijansa za Albance Zijadin Sela povrijeđeni su večeras pošto su pristalice pokreta “Za zajedničku Makedoniju” upale u Sobranje poslije izbora Talata Džafarija za predsjednika Skupštine Makedonije.

U zgradu parlamenta ušlo je oko 500 ljudi, dok je nekoliko hiljada ispred zgrade Skupštine. Pred zgradom makedonskog parlamenta čulo se nešto nalik na šok bombe, javlja Tanjug, pozivajući se na makedonsku agenciju MIA, koja navodi da je “situacija eksplozivna”.

Kako prenose “Vijesti”, prema podacima policije evakuisano je oko 30 poslanika i sve novinarske ekipe. U neredima u Sobranju povrijeđeno je najmanje 11 poslanika.

Ispred Sobranja i dalje se nalazi veći broj učesnika protesta koje organizuje Građanska incijativa “Za zajedničku Makedoniju”.

Povrijeđeni Zijadin Sela

Predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov pozvao je na mir, smirivanje tenzija i istakao da su za današnje nemire odgovorni politički lideri. Ivanov je pozvao političke lidere da se sjutra sastanu sa njim.

Partija Zorana Zaeva SDSM optužila je VMRO-DPMNE za nemire i navela da će odgovarati za nasilje u parlamentu i “sva ostala zlodjela”.

Mediji govore o tome da će vojska biti stavljena u pripravnost, ali nije objavljeno ni vanredno stanje, niti je stepen pripravnosti povećan.

Kako prenosi “Avaz”, u Skupštini Makedonije vlada opštaa panika, političari silaze sa sprata preko balkona, a povremeno dolazi do sukoba između pripadnika parlamenta i demonstranata.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!