Suđenje za ubistvo: Sanjin Sefić uputio saučešće očevima Selme Agić i Edite Malkoč (VIDEO)

Očevi poginulih studentkinja Selme Agić i Edite Malkoč, izjasnili su se da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženih i uputili su imovinsko-pravni zahtjev

Svjedočenjem Amira Agića i Enesa Malkoča, očeva poginulih Selme Agić i Edite Malkoč, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću (26), njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29).

Očevi poginulih studentkinja Selme Agić i Edite Malkoč, izjasnili su se da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženih i uputili su imovinsko-pravni zahtjev.

Nakon što su dali svoj iskaz, očevima poginulih djevojaka optuženi Sanjin Sefić je uputio saučešće i izrazio kajanje.

Iskaze su danas pred sudskim vijećem, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović, dali i svjedoci Fikreta Hadžiabdić i Mahir Suljević.

Svjedokinja Fikreta Hadžiabdić je kobne noći bila s ćerkom u automobilu. U automobilu su bila i ćerkina djeca.

“Automobilom smo stajale na semaforu i čekale da se upali zeleno svjetlo. Vodile su se (Selma Agić i Edita Malkoč) pod ruku i vidjela sam da su zakoračile na zebru. Potom sam se okrenula da vidim da li se nama upalilo zeleno svjetlo. Tada sam čula da je nešto puklo i odmah sam znala šta se desilo. Okrenula sam se i vidjela da djevojka u braon jakni leži na cesti. Tada sam vidjela i dva auta, jedno tamne, a jedno svijetle boje. Jedno auto je malo prikočilo, a zatim su se oba udaljila. Otvorila sam vrata da izađem, međutim ćerka mi je rekla: ‘Stani, i tebe će nešto udariti’”, kazala je svjedokinja Hadžiabdić.

Potom je kazala da su krenule dalje, ali da su stale na sljedećem semaforu i policajca kojeg su vidjele obavijestile o nesreći.

Svjedokinja je kazala da ju je ćerka odvezla kući na Grbavicu, a potom otišla da da izjavu u policiji jer je vidjela cijeli događaj.

“Ćerka mi je rekla da su bile lijepe, nasmijane, kosa im je lepršala”, dodala je svjedokinja Hadžiabdić, prenosi avaz.ba.

Iskaz je dao i svjedok Mahir Suljević koji je zaposlen u kazinu na Socijalnom, a kojem je neposredni šef Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefća.

“Sanjin Sefić je te večeri dolazio u kazino. Bio je vidno nervozan i tražio je da mu dam fiksni telefon. Dok je telefonirao, hodao je po kazinu i udarao po tipkama na aparatima, ali nije kockao. Nakon 20-25 minuta, ali ne mogu tačno reći koliko se vremena zadržao, je tražio da mu pozovemo taksi. Nazvali smo, a on je potom otišao”, kazao je Suljević.

Nastavak suđenja zakazan je za 18. maj.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!