Rasplakao je Balkan: Kako danas živi dječak Jasmin, koji je umjesto bicikla poželio kozu (VIDEO)

“Napravio sam štalu, kupio kravu… Imam i desetak ovaca, nešto koza. Dosta koza mi je pocrkalo, nije mi jasno zašto. Kao da ih je neko otrovao… To mi je najviše žao. Volim životinje, svaki dan sam sa njima”, kaže Jasmin

“Mene vala ne zanimaju ni bicikla, ni ništa. Ja volim koze jer od njih imam mlijeka svakog jutra, od bicikla nemam nikakve koristi”, bile su riječi 16-godišnjeg Jasmina Hačkčića iz Stupara kraj Kladnja prije godinu dana.

Mnogi dobri ljudi javili su se i pomogli Jasminu da ostvari svoju želju, a ekipa Fokusa posjetila je ovog mladića, kako bismo se uvjerili kako živi danas.

“Sve je bilo dobro, a onda je neko na Facebooku objavio da nas je posjetio Vedad Ibišević i donirao 40.000 KM i sve je stalo. Naravno da to nije istina. Nije mi jasno kome odgovara da širi takve neistine i dezinformacije. Ali eto…”, govori Jasmin i pokazuje šta je uradio sa donacijama koje su do tada stigle.

“Napravio sam štalu, kupio kravu… Imam i desetak ovaca, nešto koza. Dosta koza mi je pocrkalo, nije mi jasno zašto. Kao da ih je neko otrovao… To mi je najviše žao. Volim životinje, svaki dan sam sa njima”, kaže Jasmin kojeg smo zatekli kako čuva kravu.

Jasmin kaže da mu je želja da skupi 4.000 KM koje su mu potrebne kako bi njegov brat, koji ima problema sa očima i slabo vidi, otišao na operaciju u Beograd.

“Pokušavam da skupim sredstva i za mrežu da ogradim dio zemljišta koje sam očistio, pa da mogu da pustim ovce i koze da pasu”, poručuje Jasmin, koji napominje da je najsretniji kada se nalazi u društvu životinja.

Želja mu je i da vremenom pokušaju da naprave svoju kuću, budući da će uskoro morati da se isele iz privremenog smještaja za izbjeglice u kojem se trenutno njegova porodica nalazi.

Ukoliko želite da kontaktirate porodicu Hačkčić, to možete učiniti na broj telefona 062 149 630.

Izvor: Fokus.ba

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!