Kosovo: Otkrivene grupe koje su planirale napade na zvaničnike

“Institucije Kosova otkrile su postupke nekoliko pojedinaca i njihovih grupa povezanih sa grupama i pojedincima iz drugih zemalja u inostranstvu, orijentisanih da destabilizuju Kosovo i ugroze ustavni poredak”, navodi se u saopštenju

 Premijer Kosova Isa Mustafa (Foto: Printscreen)

Savjet za bezbjednost Kosova, kojim rukovodi kancelarija premijera Isa Mustafe, saopštio je da su otkrivene grupe koje su planirale da izvrše “djela protiv nekih institucionalnih lidera i političkih zvaničnika”, javlja Radio Slobodna Evropa (RSE).

“Institucije Kosova otkrile su postupke nekoliko pojedinaca i njihovih grupa povezanih sa grupama i pojedincima iz drugih zemalja u inostranstvu, orijentisanih da destabilizuju Kosovo i ugroze ustavni poredak”, navodi se u saopštenju.

“Kosovske institucije preduzimaju sve mere za zaštitu ustavnog poretka, bezbjednosti i odbrane državnih lidera, političkog života i drugih ljudi koji su ugroženi od ovih kriminalnih grupa”, ističe Savet.

Tim povodom, građanima Kosova obratio se predsjednik Skupštine, Kadri Veselji.

“Pozivam sve građane da budu što oprezniji kako Kosovo ne bi bilo žrtva nikakvog specijalnog rata koji dolazi od pojedinih faktora koje svaki dan napadaju Kosovo”.

Kosovska policija od ponoći primjenjuje operativni plan koji ima za cilj povišene mjere bezbjednosti na cijeloj teritoriji Kosova, povodom predstojećih Uskršnjih praznika, izjavio je za Radio Slobodna Evropa zamjenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević.

Osim na Kosovu, američke ambasade u Tirani i Skoplju su pozvale svoje građane na visok stepen budnosti i preduzimanje odgovarajućih koraka na poboljšanju lične bezbjednosti. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!