Snimak koji je Ameriku digao na noge: Doktora nasilno izbacuju iz aviona zbog prebukiranosti

Snimci, koje su putnici napravili, prikazuju policajce koji, protiv njegove volje, dižu ljekara sa sjedišta, prevlače ga preko naslona za ruke i po patosu ga vuku između sjedišta ka izlazu iz aviona. Čuje se vrištanje u pozadini i kako drugi putnici uzvikuju: “Bože, šta mu to radite?!”, zato što su mu raskrvarili usnu prilikom izbacivanja

Snimak koji je Ameriku digao na noge, u kome policija izvlači putnika iz prebukiranog aviona kompanije Junajted erlajns iz Čikaga, preplavio je društvene mreže za tili čas.

Ovaj incident su drugi putnici zabilježili kamerama, a snimak je odmah naišao na osudu internet zajednice. Čovjek, kojeg su izvlačili iz aviona, je navodno ljekar i prilikom policijske intervencije je zadobio i povredu usne.

Kompanija je saopštila da su tražili dobrovoljce da napuste let za Luivil zato što je bio prebukiran, a kad se niko nije javio, oni su po slučajnom uzorku izabrali četiri putnika.

Prema izjavi Tajlera Bridžisa, jednog od putnika, kompanija je prvo ponudila vaučere u vrijednosti od 400 dolara, zatim od 800 dolara i hotelski smještaj za dobrovoljce, a kad se niko nije javio, jedan od menadžera je došao i najavio nasumični odabir.

“Osjećali smo se kao taoci. Bili smo bespomoćni. Zavisili smo od kompanije”, naveo je Bridžis.

Troje putnika je mirno izašlo iz aviona, ali je doktor, čovjek sa snimka, odbio da izađe nakon razgovora sa policijom.

Snimci, koje su putnici napravili, prikazuju policajce koji, protiv njegove volje, dižu ljekara sa sjedišta, prevlače ga preko naslona za ruke i po patosu ga vuku između sjedišta ka izlazu iz aviona. Čuje se vrištanje u pozadini i kako drugi putnici uzvikuju: “Bože, šta mu to radite?!”, zato što su mu raskrvarili usnu prilikom izbacivanja.

Let je nastavljen poslije dvosatnog kašnjenja, piše “Jutarnji list”, prenosi “Blic”.

Jedan od svjedoka je kasnije rekao da je čovjek, koji nije želio da izađe s leta, objasnio policajcima da je ljekar i da je imao zakazane pacijente za naredni dan.

Izvršni direktor Junajteda, Oskar Munjoz, izvinio se putnicima i rekao da je ovo vrlo uznemirujući događaj i da istražuju šta se tačno dogodilo.

“Direktno ćemo kontaktirati putnika kako bismo razriješili ovu situaciju”, rekao je on.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!