Dritan Abazović je prvi predstavnik manjinskog naroda koji je od uvođenja višestranačja postao predsjednik parlamentarne građanske partije

Abazović je doktorand političkih nauka, a bio je najmlađi i najaktivniji poslanik 25. saziva Skupštine Crne Gore. Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu je četvorogodišnje studije završio za rekordne dvije i po godine. Kao student generacije je dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” tog univerziteta

Izborom za lidera Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović je postao prvi predstavnik manjinskog naroda koji je od uvođenja višestranačja postao predsjednik parlamentarne građanske partije.

Abazović je doktorand političkih nauka, a bio je najmlađi i najaktivniji poslanik 25. saziva Skupštine Crne Gore, pišu “Vijesti”.

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu je četvorogodišnje studije završio za rekordne dvije i po godine. Kao student generacije je dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” tog univerziteta.

Magistrirao je na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Podgorici, a trenutno je doktorand na smjeru političke teorije. Usavršavao se u inostranstvu, između ostalog na Univerzitetu u Oslu, Americi, Austriji i Luksemburgu.

Autor je knjige “Kosmopolitska kultura i globalna pravda”, kao i desetak naučnih radova u regionalnim i međunarodnim časopisima. Teme koje izučava vezane su za političku filozofiju, globalizaciju i etiku.

Od srednjoškolskih dana je aktivan u društveno-političkom životu. Osnivač je Omladinske grupe Helsinškog komiteta za ljudska prava, čiji je fokus djelovanja bilo pomirenje mladih u post-konfliktnim zonama bivše Jugoslavije.

Kao stipendista norveške organizacije “Frid Ord”, bio je učesnik “Peace resarch” kao i “Professional development” programa, a kao gostujući predavač izlagao je na Bilgi Univerzitetu u Istanbulu i MSU-Iligan Institutu za tehnologiju.

Bio je aktivan u nevladinom sektoru, kao aktivista NVO “Mogul” i “Novi Horizonti”. Prije ulaska u parlament obavljao je funkciju pomoćnika direktora, a kasnije direktora TV Teuta u Ulcinju.

Pisac je nekoliko stotina kolumni, objavljivanih u “Vijestima”, Al Jazeeri i PCNEN-u.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!