Njemačka policija objavila foto-robot muškarca, provjeravaju da li ima veze s ubistvom Jelene Marjanović

Zločinac se povezuje sa ubistvima Njemice Karoline Gruber (19), čije tijelo je nađeno 10. novembra prošle godine kod Endingena, ali i francuske studentkinje Lusil K. (20), koja je usmrćena 12. januara 2014. u Kufštajnu u Austriji. Ono što je zasad izvjesno je da su sve tri mlade žene džogirale kraj rijeke, jezera, nasipa. Sve su usmrćene s više udaraca po glavi, vjerovatno gvozdenom šipkom. Lobanje su im bile smrskane, a lica unakažena

Sumnja se da je serijski ubica: Foto-robot muškarca koji je objavila njemačka policija

Njemačka policija objavila je novi foto-robot muškarca za koga se sumnja da je serijski ubica čije žrtve su mlade žene i koji i dalje slobodno šeta Evropom.

Sredovječni muškarac, čiji foto-robot je objavio njemački “Bild”, pominje se i u istrazi ubistva pjevačice Jelene Marjanović (33), čije beživotno tijelo je nađeno 3. aprila prošle godine na nasipu u Crvenki kod Borče.

Nađen je DNK profil usmrćene pevačice, koji je naša policija proslijedila kolegama u Interopolu i koji se trenutno upoređuje sa biološkim tragovima ubice nađenim na mjestima zločina u Njemačkoj, odnosno Austriji, gdje su ubijene dvije mlade žene.

STAR OKO 50 GODINA

Zločinac se povezuje sa ubistvima Njemice Karoline Gruber (19), čije tijelo je nađeno 10. novembra prošle godine kod Endingena, ali i francuske studentkinje Lusil K. (20), koja je usmrćena 12. januara 2014. u Kufštajnu u Austriji.

Obje djevojke su prije ubistva i silovane, a na mjestima zločina ubica je ostavio biološke tragove, za koje je analizom utvrđeno da se poklapaju.

Foto-robot ubice, muškarca starosti između 50 i 55 godina, visokog između 175 i 180 centimetara, prema pisanju njemačkog “Bilda”, napravljen na osnovu opisa svjedokinje koja je vidjela muškarca na dan ubistva Karoline Gruber u blizini mjesta zločina.

Ranije su mediji objavili da se sumnja da je ubica djevojaka kamiondžija koji putuje Evropom zbog čega mu policija nije mogla ući u trag, prenosi “Blic”. U prilog toj pretpostavci navedeno je da su Lusil K. smrtonosni udarci zadati metalnom šipkom koju u svojoj opremi imaju obavezno vozači špedicije. Sličnim predmetom je ubijena i Karolina Gruber, a oba mjesta zločina su inače blizu mjesta na kojima se odmaraju vozači kamiona.

ZAHTJEV INTERPOLA

Zločin u Njemačkoj, odnosno Austriji, ima izvesnih sličnosti s ubistvom u Borči, pa je nedavno Interpol tražio od srpske policije da pošalje DNK tragove koji su otkriveni i koji su takođe praktično neupotrebljivi.

Analize bi trebalo da pokažu da li su i sumnje policije tačne. Ono što je zasad izvjesno je da su sve tri mlade žene džogirale kraj rijeke, jezera, nasipa. Sve su usmrćene s više udaraca po glavi, vjerovatno gvozdenom šipkom. Lobanje su im bile smrskane, a lica unakažena. Jelena Marjanović nije silovana prije ubistva, za razliku od djevojaka u Njemačkoj i Austriji.

PROVJERAVAJU SE KAMIONI

Osim DNK analize, provjerava se i da li je 2. aprila 2016, kada je Jelena Krsmanović džogirala blizu nasipa kod Crvenke, primijećen neki kamion strane registracije. Pored togam treba provjeriti koje sve kamiondžije su narednih dana napustile Srbiju, kao i da li su neki od tih teretnjaka brojne kamere na putevima u Njemačkoj i Austriji snimile u blizini mjesta na kojima su ubijene Karolina i Lusil. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!