Horor u Sankt Peterburgu: U eksplozijama u metrou desetoro mrtvih, desetine povrijeđenih (VIDEO)

Kako navode ruski mediji, uređaj koji je eksplodirao bio je punjen šrapnelima. Prema jednom izvoru, nađena je i jedna neeksplodirana bomba. Policija provjerava da li je eksploziju aktivirao bombaš samoubica

Foto: Twitter

Snažne eksplozije potresle su danas metro u Sankt Peterburgu. Prema posljednjim informacijama, u vagonu metroa dogodile su se dvije eksplozije, a sumnja se da su ih izazvale improvizovane eksplozivne naprave.

Portparol ruskog Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma potvrdio je da je deset osoba poginulo u eksplozijama. Više desetina ljudi je povrijeđeno.

Gradski zvaničnici potvrdili su da je povrijeđeno 50 ljudi, prenio je Sputnjik. Isti izvor navodi i da među ranjenima ima i djece.

Izvor iz policije je rekao je za RT da se sumnja da je u vagonu bila postavljena najmanje jedna eksplozivna naprava, a sagovornik Sputnjika je rekao da su vrata vagona “dignuta u vazduh”.

Kako navode ruski mediji, uređaj koji je eksplodirao bio je punjen šrapnelima. Prema jednom izvoru, nađena je i jedna neeksplodirana bomba. Policija provjerava da li je eksploziju aktivirao bombaš samoubica.

Na internetu su se pojavile fotografije na kojima se vidi gust dim, jedan oštećen vagon i veliki broj povrijeđenih ljudi.

Posljednjih osam stanica metro linije na kojoj su se dogodile eksplozije zatvoreno je do daljnjeg.

Uprava metroa u Moskvi uvela je dodatne mjere obezbjeđenja nakon eksplozije, prenosi “Blic”.

Inače, iznad stanice gdje su se desile eksplozije nalaze se veliki tržni centar, kao i kancelarije Gasprombanke, treće najveće banke u Rusiji.

“Uprava metroa u Moskvi spremna je da pruži bilo kakvu pomoć sanktpeterburškom metrou”, navedeno je u saopštenju objavljenom na ruskoj drustvenoj mreži Telegram.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je danas u Sankt Peterburgu na jednom skupu. Portal Njuzru navodi da se eksplozija dogodila u vrijeme njegovog govora.

Putin je izjavio da se razmatraju svi uzroci današnje eksplozije u metrou u Sankt Peterburgu, uključujući terorizam.

“Nepoznati su razlozi eksplozije, zato je još rano govoriti o tome. Istraga će pokazati. Prirodno, uvijek se razmatraju sve verzije – i uobičajene i kriminalne, prije svega pojava terorizma. Vidjećemo. Istraga će uskoro dati sve odgovore”, rekao je Putin uoči sastanka sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Putin je dodao da je razgovarao sa šefovima bezbjednosnih službi nakon eksplozije i da oni pokušavaju da ustanove šta je uzrok. Ruski predsjednik je uputio saučešće porodicama žrtava. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!