Požar u Podgorici: Jedna osoba poginula, ženi se bore za život, među povrijeđenima trudnica i djeca

“Na odjeljenje plastične hirurgije primljen je muškarac srednjih godina. On ima opekotine drugog stepena na 30 odsto površine tijela. Za sada je stabilno, van životne opasnosti. Primljena je i jedna ženska osoba, srednjih godina, u jedinici intenzivnog liječenja. Ona je dovedena praktično bez znakova života, nije disala. Uz pomoć mjera reanimacije i u Urgentnom centru i na odjeljenju intenzivne njege je praktično vraćena u život. Trenutno je na jedinici intenzivnog liječenja, dosta lošeg je stanja, koje se prati”, kazao je direktor Urgentnog centra Nermin Abdić

Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica

Sedamdesetogodišnja J. P. (70) poginula je u požaru koji je jutros oko 3:30 časova izbio u stanu u Ulici Bratstva jedinstva u Podgorici, a više osoba je povrijeđeno, među njima i djeca i trudnica.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Andrija Čađenović kazao je CdM-u da je požar prijavljen u 3:27 časova, a kako je vatrogasno vozilo bilo na u povratku sa druge intervencije, na lice mjesta stiglo je nakon dva minuta, odnosno u u 3:29.

“Osim tog, na intervenciju su upućena još tri vozila, tako da je 11 vatrogasaca intervenisalo”, kazao je Čađenović za CdM.

Vatrogasci su zatekli požar u poodmakloj fazi, a plamenom je bio zahvaćen skoro čitav stan.

“Pretragom prostora, uz uporedno gašenje, na podu jedne od spavaćih soba u blizini balkonskih vrata pronađeno je jedno lice (ženska odrasla osoba) u beživotnom stanju. Na krevetu u istoj sobi zatečeno je maloljetno lice u nesvjesnom stanju koje je odmah prebačeno u bolnicu. Soba u kojoj su se nalazila ova lica nije oštećena plamenom, ali je velika koncetracija dima uslovila trovanje kod obje osobe”, istakao je Čađenović.

Po svemu sudeći, požar je trajao neko vrijeme dok je primijećen i prijavljen.

“Vlasnik stana S. P je po dolasku prve naše ekipe zatečen u ulazu zgrade, uznemiren ali bez povreda. Još jedno lice (trudnica) iz susjednog stana, prebačeno je u bolnicu zbog znakova trovanja”, kazao je Čađenović.

Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica

Požar je lokalizovan relativno brzo, za 15-ak minuta, uzimajući u obzir stanje u kojem je zatečen.

Kako je došlo do požara, utvrdiće istraga.

Iz Urgentnog centra su CdM-u kazali da su jutros zbog požara imali pune ruke posla i da je više osoba zbrinuto.

“Na odjeljenje plastične hirurgije primljen je muškarac srednjih godina. On ima opekotine drugog stepena na 30 odsto površine tijela. Za sada je stabilno, van životne opasnosti”, kazao je direktor Urgentnog centra Nermin Abdić.

Ljekari se bore za život jednoj ženi koja je takođe povrijeđena u požaru.

“Primljena je jedna ženska osoba, srednjih godina, u jedinici intenzivnog liječenja. Ona je dovedena praktično bez znakova života, nije disala. Uz pomoć mjera reanimacije i u Urgentnom centru i na odjeljenju intenzivne njege je praktično vraćena u život. Trenutno je na jedinici intenzivnog liječenja, dosta lošeg je stanja, koje se prati”, kazao je Abdić.

I troje djece je tražilo pomoć ljekara.

“Troje djece koje su trijažno pregledana u ambulanti Urgentnog centra nemaju nikakvih spolja vidljivih povreda, ali su upućeni u Institut za bolesti djece radi daljeg praćenja”, kazao je Abdić.

Na kućno liječenje su otpuštene dvije osobe koje su udisale dim. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!