Tuga: Radnik se objesio u fabrici zbog nemaštine, istjerali ga iz autobusa jer nije imao para za kartu

“Stigli smo dotle da čovjeka sa 35 godina staža, dobrog radnika, izbacuju iz autobusa jer nema da plati kartu da dođe na posao. Jedini obrok mu je bio ovaj u fabrici, a kod kuće bolesno dijete i majka. Neko za ovo mora da odgovara”, kazao je Milorad Miloradović, predsjednik Samostalnog sindikata

Dragan Mladenović (Foto: “Kurir”)

Radnik Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci, Dragan Mladenović (56), juče je pronađen mrtav nakon što se objesio na radnom mjestu, jer više nije mogao da trpi nemaštinu. Kako kažu njegove kolege, dotuklo ga je to što zbog besparice nije mogao da pomogne bolesnom sinu i majci.

“Kada smo došli na posao čuli smo da traže Dragana jer se dan ranije nije vratio kući u Veliku Planu. Pozvali smo ga na mobilni i čuli da telefon zvoni u kaseti. Čim smo otvorili kasetu i videli da je unutra i njegovo odijelo, znali smo da ne može da bude ništa dobro”, kaže za “Blic” kolega preminulog radnika.

Kolege su tada krenule u potragu za njim po fabrici. Našli su ga na mašinskom odjeljenju, mjestu gdje je odlučio da prekrati svoje višegodišnje muke…

“Bio je bolestan i depresivan u posljednje vrijeme. Ovih dana je pričao da treba da ide kod ljekara zbog srca, ali nije imao zdravstvenu knjižicu, niti novca da ode do Palanke”, kazao je radnik Milan Vinčić za “Kurir”.

On dodaje da je Mladenović radio kao bravar i da je često bio u situaciji da nema ni za hljeb.

“Duša me zaboli jer nam firma duguje po oko 500.000 dinara, a mi radimo svaki dan i daju nam na kašičicu. Ovo je drugi slučaj samoubistva za dvije godine. Prošle godine se kolega ubio, ali u kući”, priča Vinčić.

“Stigli smo dotle da čovjeka sa 35 godina staža, dobrog radnika, izbacuju iz autobusa jer nema da plati kartu da dođe na posao. Jedini obrok mu je bio ovaj u fabrici, a kod kuće bolesno dijete i majka. Neko za ovo mora da odgovara”, kazao je za “Blic” Milorad Miloradović predsjednik Samostalnog sindikata.

Dok su se radnici juče okupljali ispred kancelarija uprave, direktor te, 2007. godine privatizovane firme, Slovak Ivan Heimšild, ipak ih nije sačekao. U pratnji policije, koja je ionako bila tu zbog uviđaja, napustio je firmu dok su se radnici okupljali. Njegovi saradnici kažu da je otišao u Beograd, na sastanak, da pregovara u ministarstvima o reprogramu dugova i da nađe pare za isplatu barem jedne zarade.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!