Od kraljeva kocke do bankrota i krvne osvete: Sve o ubijenoj braći Šaranović, njihovih poslovima i saradnicima

Za njihova imena tada jugoslovenski asfalt čuo je još ranih sedamdesetih. Iako mlađi, Brano je prvi ušao u posao, dok je njegov brat Slobodan – zbog čega su ga zvali Doktor – bio student medicine, jedan od najboljih u Jugoslaviji. Ipak, kao lekar nije radio ni dana. U čituljama nakon ubistva mnogi su se poslednji put od njega oprostili upravo sa “Doktore”

Ubijeni Branislav (66) i Slobodan (79) Šaranović decenijama su važili za nekrunisane kraljeve kocke na Balkanu. Poslednji iz generacije Giške, Arkana i Ljube Zemunca, uvijek su radili sami uz, po riječima upućenih, podršku DB-a.

Iako je među živima malo onih koji se sjećaju njihovih početaka, u bezbjednosnim službama ipak ima i obevještajaca koji su izbliza posmatrali uspon braće Šaranović.

DOKTOR I DAČA ŠULC

Za njihova imena tada jugoslovenski asfalt čuo je još ranih sedamdesetih. Iako mlađi, Brano je prvi ušao u posao, dok je njegov brat Slobodan – zbog čega su ga zvali Doktor – bio student medicine, jedan od najboljih u Jugoslaviji. Ipak, kao lekar nije radio ni dana. U čituljama nakon ubistva mnogi su se poslednji put od njega oprostili upravo sa “Doktore”.

OPŠIRNIJE NA PORTALU BLIC.RS

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!