“Otpisani” kakve ne znamo: Voja Brajović je tokom snimanja bolovao od tuberkuloze, nije imao ni za hljeb

“Mislim da nikada nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare, znali smo koliko otprilike jedna epizoda filmskog snimanja košta, a onda ti neki tamo kaže: ‘Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare’. Nisam imao hljeba da jedem, a i da sam imao para da idem u kafanu, nisam mogao sam da sjedim”, priznao je Brajović

Foto: Youtube

Serija “Otpisani” u staroj Jugoslaviji je bila jedna od najboljih, a i četrdesetak godina kasnije o njoj se priča sa velikom sjetom i nostalgijom. Malo je, međutim, poznato da je Voja Brajović, tada mladi glumac, snimao seriju izuzetno bolestan.

“Prije toga sam igrao u ‘Šeširu profesora Vujića’ i tada sam imao tešku tuberkulozu pluća, a i ‘Otpisane’ sam počeo tako da snimam i imao sam kutijicu sa lijekovima koje sam morao da pijem do izvjesnog vremena”, otkrio je Voja Brajović u jednom intervjju.

Za ovom serijom bila je velika pomama čak i u Kini, ali glumci u početku “nisu imali za ‘leba”.

Foto: Youtube/Printscreen

“Muštrali su nas ti takozvani producenti tada, a mi smo živjeli za to da se dokažemo u svakom mogućem trenutku. Inače, kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i oni su najviše zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikada nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare, znali smo koliko otprilike jedna epizoda filmskog snimanja košta, a onda ti neki tamo kaže: ‘Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare’. Nisam imao hljeba da jedem, a i da sam imao para da idem u kafanu, nisam mogao sam da sjedim”, priznao je Brajović.

Foto: Youtube/Printscreen

Ipak, piše “Blic”, mnogo više para je došlo za “Povratak otpisanih”. Voja Brajović i Dragan Nikolić su kasnije uspjeli da podignu cijenu čak i do 30 miliona. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!