Uznemirujući snimak: Policajci šmrkovima istjerali oca šestoro djece iz auta, pa ga upucali

Muškarac je nakon razbijanja prozora na kombiju i uz pomoć šmrka istjeran iz vozila. Kada je izašao izvukao je nož. “Ono što znamo je da je u jednom trenutku tokom boravka izvan vozila iza leđa izvukao nož – sada znamo da je to bio nož i da je nakon toga uslijedila pucnjava u koju je bio uključen i jedan policajac”, rekao je pukovnik Fred Lopez

Foto: Youtube/Printscreen

Policajci kalifornijskog grada Orange u nedjelju su, nakon bizarnog sukoba, ubili naoružanog muškarca koji se zabarikadirao u svom vozilu, piše KTLA.

Muškarca su, prije nego su ga ustrijelili, vatrogasci uz pomoć vodenog šmrka pokušali da izvuku iz automobila.

Žena koja se predstavila kao njegova sestra rekla je da se radi o Michaelu Anthonyju Perezu (33), ocu šestoro djece koji je sjutra trebao da proslavi rođendan.

Policija je kasnije potvrdila da je Perez tokom incidenta upucan.

“On nije samo još jedna osoba koju je upucala policija”, rekla je za KTLA Lovina Perez, sestra ustrijeljenog muškarca. “On je sin, brat i otac”.

Incident je, piše “Jutarnji list”, počeo u nedjelju oko 23:15 kada je policija pokušala da zaustavi Pereza zbog neispravnog zadnjeg svjetla na njegovom kombiju i naloga koji se povezuje s registarskim tablicama kombija. Osumnjičeni se nije odmah predao, ali je na kraju parkirao kombi u Aveniji West Katella.

“Propisno je zaustavljen”, rekao je pukovnik Fred Lopez, policijski službeniku u gradu Orange. “Parkirao je svoje vozilo, ali nije htio iz njega da izađe”.

Perez se oko 30 minuta zabarikadirao u vozilu, a policajci su se zabrinuli kada je izvadio upaljač i spremnik plina. Ubrzo nakon toga su stigli vatrogasci i uz pomoć vodenog šmrka počeli da ga izvlače iz kombija.

“Policajci su mogli da nanjuše benzin, pa su se zabrinuli kada je upalio cigaretu”, rekao je Lopez. “Mislili smo da bi mogao nešto da zapali pa smo preduzeli mjere da spasimo čovjeku život”.

Muškarac je nakon razbijanja prozora na kombiju i uz pomoć šmrka istjeran iz vozila. Kada je izašao Perez je izvukao nož.

“Ono što znamo je da je u jednom trenutku tokom boravka izvan vozila iza leđa izvukao nož – sada znamo da je to bio nož i da je nakon toga uslijedila pucnjava u koju je bio uključen i jedan policajac”, objasnio je Lopez.

Perez je upucan u gornji dio torza. Međutim policija nije rekla da li je pokušao da naudi policajcima.

‘Sama činjenica da se neko naoružao predstavlja prijetnju sigurnosti policajcu, ali i drugim ljudima, pa smo to tretirali kao prijetnju”, rekao je Lopez.

“Ne znamo je li planirao da počiniti samoubistvo ili možda zapali automobil. Sve te stvari su mogle da se dese u datom trenutku i to smo htjeli da izbjegnemo”, rekao je pukovnik.

Perez je nakon pružanja prve pomoći na licu mjesta prebačen u bolnicu gdje je preminuo. Policija je rekla da je imao “pozamašnu kriminalnu istoriju”, dok ga njegova tetka opisuje kao brižnog oca.

Istraga incidenta je u toku. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!