Monstrum: Albanac lagao da su mu Srbi ubili porodicu da bi dobio azil u Britaniji, pa iskasapio bračni par

Vital Dapi, kojeg je sudija u Ipsivču nazvao “treniranim ubicom”, u Britaniju se ušunjao 1999. godine tako što se zakačio za dno cisterne sa naftom i tako prešao granicu. Koristio je lažno ime Ali Ćazimaj kako bi dobio azil u Velikoj Britaniji, gdje je ilegalno boravio od 1999. godine. Policija je otkrila njegov pravi identitet tek nakon što je prošle godine brutalno ubio dvoje britanskih penzionera, Pitera i Silviju Stjuart, jer je mislio da su milioneri koje je lako mogao da opljačka i tako vrati svoje kockarske dugove

Nasilni kriminalac Vital Dapi, nekadašnji komandos porijeklom iz Elbasana u Albaniji, punih 17 godina živio je dvostrukim životom u Velikoj Britaniji, sve dok ga nije razotkrio jedan brutalan zločin.

Dapi je koristio lažno ime Ali Ćazimaj kako bi dobio azil u Velikoj Britaniji, gdje je ilegalno boravio od 1999. godine. Policija je otkrila njegov pravi identitet tek nakon što je prošle godine brutalno ubio dvoje britanskih penzionera, Pitera i Silviju Stjuart.

Dapi, nekadašnji komandos albanskih specijalnih snaga surovo je ubio dvoje ljudi u njihovoj vikendici u Safolku jer je mislio da su milioneri koje je lako mogao da opljačka i tako vrati svoje kockarske dugove, piše Dejli mejl, prenosi “Blic”.

Pitera Stjuarta (75) izbo je devet puta i bacio ga u jamu nedaleko od njegove vikendice. Tijelo njegove nesrećne supruge Silvije (69) nikada nije pronađeno.

Nakon što je sudija u Ipsviču za svega tri sata Albanca proglasio krivim za teško ubistvo, klupko o njegovoj prošlosti i tome kako je uopšte i došao u Britaniju počelo je da se odmotava.

Vital Dapi, kojeg je sudija u Ipsivču nazvao “treniranim ubicom”, u Britaniju se ušunjao 1999. godine tako što se zakačio za dno cisterne sa naftom i tako prešao granicu. Dobio je azil zahvaljujući priči da je “pobjegao sa Kosova gdje su mu Srbi ubili cijelu porodicu”. Nekoliko godina slikao se sa zvaničnicima Eseksa, i to u gradskoj vijećnici ispod slike kraljice Elizabete II, a potom te fotografije slao svojoj majci u Albaniju (istoj onoj za koju je tvrdio da je ubijena na Kosovu).

“Dejli mejl” ističe da je nakon nekoliko godina počeo redovno da posjećuje Kosovo, gdje je od tamošnjih vlasti dobio dokumenta sa svojim pravim imenom, kao i da je radio kao plaćeni ubica. Kosovska dokumenta su mu bila potrebna da bi dobio dozvolu za stalni boravak u Britaniji.

Dapi je opsesivni kockar, koji je trošio 1.000 funti dnevno na klađenje. Kada se zadužio kod pogrešnih ljudi, počeo je da pljačka kako bi vratio dugove, a u tom piru stradali su Stjuart i Silvija.

“Englezi su povjerovali u njegovu priču o tome kako mu je porodica ubijena. Uvek je umio dobro da laže. Sanjao je o Zapadu i životu u Velikoj Britaniji. Prevarom je to uspio da postigne”, rekla je jedna Dapijeva rođaka za “Dejli mejl”.

Britanski list navodi da je Dapi navodno izveo jedno naručeno ubistvo u Srbiji 2015. godine, i da je za to dobio “određenu sumu novca”, te da se čak hvalio u Tilsburiju (gradiću u Eseksu u kom je stanovao).

U svojoj završnoj reči na suđenju Dapiju tužilac je rekao:

“Riječ je o treniranom ubici, arogantnom i hladnokrvnom čovjeku, uvježbanom da laže i manipuliše”.

Kristi Paksman (42) ćerka nesrećno nastradalog para, juče je u sudnici vikala na Albanca.

“Bolesni ubico, reci mi gdje si mi zakopao majku. Imaj zrno morala i hrabrosti, kukavico! Daj mojoj porodici malo mira”, vikala je Kristi. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!