Likvidacija Slobodana Šaranovića nastavak mafijaškog obračuna sa zemunskim klanom Luke Bojovića?!

Motiv ovog zločina vjeruje se da je samo jedan – osveta za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je likvidiran 2013. u Beogradu. Zbog tih sumnji, Šaranovic se pune tri godine nalazio u pritvoru u Spužu, zajedno sa Danilovgrađaninom Ratkom Koljenšićem, za kog se vjeruje da je navodio ubicu na Bojovića

Slobodan i Branislav Šaranović

Još jednom je mafija pokazala da je jača od države. Likvidacija Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića (79), za koju je, kako crnogorsko tako i podzemlja u okruženju, znalo da je pitanje dana kada će se dogoditi, bez ikakve sumnje, nastavak je mafijaškog obračuna koji godinama traje sa zemunskim klanom Luke Bojovića, prenosi TV Vijesti.

Produžena ruka smrti, Šaranovića je stigla sinoć oko 22 sata u budvanskom naselju Dubovica, blizu zgrade u kojoj je stanovao.

Dok se pješke približavao stanu, nepoznate osobe iz automobila u pokretu crnog “bmw”, ispalile su na njega, iz automatskog oružja i pištolja kišu metaka. Šaranović je na mjestu ostao mrtav. Koliko su ubice bile riješene da likvidiraju Šaranovića, govori podatak da je sinoć tokom izviđaja pronađeno čak 30 čaura. Iz policije pokušavaju da rasvijetle zločin.

“Službenici Uprave policije MUP-a, Centra bezbjednosti Budva, u sadejstvu sa službenicima sektora kriminalističke policije i koordinaciji sa državnim tužilastvom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, preduzimaju intezivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva S.Š iz Budve. S.Š je lišen života oko 22 sata u naselju Dubovica, upotrebom vatrenog oružja od strane nepoznatog lica na čijoj identifikaciji se radi”, saopšteno je iz policije.

A istražitelji su radili do ranih jutarnjih sati. Na mjestu zločina, osim njih, bili su i stručnjaci danilovgradskog Forenzičkog centra koji su izuzeli sve tragove koje su zatekli, a izuzeti su i video zapisi sa kamera, koje se nalaze na obližnjim objektima. Dok se tragovi analiziraju, istražitelji rade ono što im u ovom trenutku jedino preostaje – obavljaju razgovore sa bezbjednosno interesantnim osobama od čijih izjava za sada nemaju mnogo koristi.

Šaranović je, prema informacijama TV Vijesti, znao da mu je život u opasnosti. On je krajem prošle godine prijavio budvanskoj policiji da je na meti ubica.

To je bio razlog da, kako saznaje TV Vijesti, predmet o slučaju Šaranovića formira i Specijalno tužilaštvo. Šta su oni utvrdili povodom toga nije poznato, ali ono što jeste je da nijesu uspjeli da spriječe opasnost koja je vrebala Šaranovića.

Foto: www.cins.rswww.cins.rs

Motiv ovog zločina vjeruje se da je samo jedan – osveta za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je likvidiran 2013. u Beogradu. Zbog tih sumnji, Šaranovic se pune tri godine nalazio u pritvoru u Spužu, zajedno sa Danilovgrađaninom Ratkom Koljenšićem, za kog se vjeruje da je navodio ubicu na Bojovića, podsjeća TV Vijesti.

Šaranović je negirao krivicu, a pušten je iz pritvora 8. decembra prošle godine. Srpsko tužilaštvo tvrdi da je Šaranović organizovao ubistvo Bojovića, kako bi se osvetio njegovom bratu Luki, za kog se sumnja da je naručio ubistvo Slobodanovog brata, Branislava Šaranovića, 2009. godine u Beogradu.

Kako podsjeća portal Vijesti, iako su srpske vlasti za tri godine više puta tražile da se Šaranović izruči Beogradu, to je odbijeno jer je Viši sud u Podgorici ocijenio da nije bilo uslova za njegovo i izručenje Koljenšića, jer je ubistvo Bojovića organizovano u Crnoj Gori.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!