Kosovar sjekirom napadao ljude u Njemačkoj: Nakon hapšenja kazao da se nadao da će ga policija ubiti

Njemački magazin Spiegel je na stranici objavio da je osumnjičeni identifikovan i da je istražiteljima rekao kako se nadao da će ga policija ubiti nakon napada, prenosi AFP

Policija je u Düsseldorfu uhapsila Fatmira H. (36) porijeklom s Kosova, osumnjičenog da je sjekirom nasrnuo na ljude na željezničkoj stanici u Njemačkoj.
Osumnjičeni muškarac, prema posljednjem izvještaju policije, živi u njemačkom gradu Wuppertalu udaljenom 28 kilometara od Düsseldorfa. Policija navodi da je uhapšeni mentalno bolestan.

Njemački magazin Spiegel je na stranici objavio da je osumnjičeni identifikovan i da je istražiteljima rekao kako se nadao da će ga policija ubiti nakon napada, prenosi AFP.

Podsjetimo, napad sjekirom dogodio se u četvrtak oko 21 sat, a policija je prvo izvijestila da je ozlijeđeno pet osoba, no kasnije su javili da je broj ozlijeđenih porastao na sedam, od kojih troje teško. Kako prenosi Jutarnji list, među ozlijeđenima nalazi se 13-godišnja djevojčica, koja je zadobila udarac sjekirom u gornji dio ruke.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!