Sud u Hagu odbio zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije

“Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva BiH koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela u ime Bosne i Hercegovine kao države, u pogledu zahtjeva za reviziju presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida”, navodi se u pismu koje su dobili članovi Predsjedništva BiH

Međunarodni sud pravde u Hagu (Foto: Wikipedia)

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid, javlja Al Jazeera.

Al Jazeeri je iz kabineta Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH, potvrđena ta informacija.

Beogradski mediji javljaju da je sud u Hagu odbacio legitimitet Sakiba Softića kao agenta BiH po zahtjevu za reviziju presude protiv Srbije.

“Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva BiH koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela u ime Bosne i Hercegovine kao države, u pogledu zahtjeva za reviziju presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida”, navodi se u pismu koje su dobili članovi Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak održaće danas u Banjaluci konferenciju za novinare.

Uskoro opširnije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!