WikiLeaks ponovo uzdrmao planetu: Objavljene najmračnije tajne CIA!

WikiLeaks navodi da je CIA, u saradnji sa britanskom obavještajnom službom MI6, napravila viru, koji napada televizore Samsung. Virus Samsung televizore tada pretvara u uređaje za prisluškivanje i praćenje, pa tako CIA i MI6 mogu nesmetano da kontrolišu javnost. Nakon što je razvijen virus za Samsung televizore, slično je napravljeno i za Android uređaje, iPhone, PlayStation…

Foto: Twitter

Stranica WikiLeaks ponovo je uzdramala planetu, objavivši novi set tajnih dokumenata CIA.

Ova dokumenta predstavljaju najveće curenje obavještajnih tajni u istoriji SAD, a objavljen je 8.761 fajl kodnog naziva “Vault 7”.

Ova dokumenta predstavljaju veći skandal od onog koji je izazvao Edward Snowden, kada je otkrio tajne američke agencije NSA.

U dokumentima se nalazi sve i svašta, a poseban akcenat je stavljen na prisluškivanje i likvidacije.

Tako WikiLeaks navodi da je CIA, u saradnji sa britanskom obavještajnom službom MI6, napravila viru, koji napada televizore Samsung. Virus Samsung televizore tada pretvara u uređaje za prisluškivanje i praćenje, pa tako CIA i MI6 mogu nesmetano da kontrolišu javnost.

Nakon što je razvijen virus za Samsung televizore, slično je napravljeno i za Android uređaje, iPhone, PlayStation… Tako da je CIA praktično napravila mikrofone od većine uređaja koje ljudi nose sa sobom ili ih imaju u kući, prenosi “Avaz”.

Osim toga, u dokumentima je otkriveno da je CIA na neobjašnjen način uspjela da napravi program koji napada automobile i kamione. Sa ovim virusom moguće je upravljati vozilom na daljinski, odnosno izazvati saobraćajnu nesreću na daljinu.

Wikileaks podsjeća da su pojedine slavne ličnosti i političari “misteriozno ginuli u saobraćajnim nesrećama, kao što su princeza Diana i lider austrijske neo-nacističke stranke Jorg Heider.

Međutim, kako tvrdi WikiLeaks na osnovu hakovanih dokumenata, CIA se i sama nalazi u velikom problemu.

Iz sjedišta CIA nestao je kompletan program “Year Zero”.

U ovom projektu bio je sadržan kompletan hakerski program CIA, cijeli arsenal raznih virusa i malwarea, a ono što je zabrinjavajuće jeste da niko ne zna gdje je “Year Zero” nestao.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!