Gardijan: “Zaboravite Kinu i Bliski istok, bivša Jugoslavija bi mogla da bude Trampova prva glavobolja”

Sada je Balkan još jednom suočen sa krizom. Granice se preispituju, etničke tenzije rastu i zamjena teritorija se opet pominje kao posljednji način na koji se može spriječiti nasilje

 

Foto: Youtube/Printscreen

Na Kosovu, u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori ponovo se vide znaci povećanih etničkih tenzija, piše Gardijan u jednom od udarnih tekstova na njihovom sajtu.

“Poznato lice gleda na ulice i trgove balkanskog grada Sjeverne Mitrovice. ‘Srbi su bili uz njega sve vrijeme’, piše na sloganu napisanom na engleskom ispod džinovske slike Donalda Trampa koji gleda na prolaznike”, riječi su kojima britanski medij počinje tekst.

Kako navode, većina građana u gradu u kojem mahom žive Srbi saglasila bi se s tim.

Srbi su uglavnom bili oduševljeni Trampovom pobjedom, ako ništa, onda samo zato što je pobijedio suprugu njihovog neprijatelja iz devedesetih Bila Klintona, koji je predvodio NATO bombardovanje protiv srpskih snaga u Bosni i na Kosovu, piše Gardijan, prenosi portal b92.net.

Sada je Balkan još jednom suočen sa krizom. Granice se preispituju, etničke tenzije rastu i zamjena teritorija se opet pominje kao posljednji način na koji se može spriječiti nasilje.

“Zaboravite Kinu i Bliski istok, bivša Jugoslavija bi tek mogla da izraste u Trampovu prvu pravu spoljnopolitičku glavobolju”, ističe Gardijan.

Opširnije pročitajte OVDJE

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!