Ozren: Hiljadu lovaca nišanilo 23 vuka, pogodili samo lisicu

Najveću šansu da se okiti trofejem imao je lovac Radovan Cvijanović iz Doboja koji je u jednom trenutku na nišanu imao četiri vuka. Pošto su uočili opasnost, vukovi su pobjegli velikom brzinom. Umjesto vuka, 25- godišnji lovac iz Paklenice Nikola Ilić odstrijelio je lisicu

Lovci na okupu (Foto: “Dnevni avaz”)

Kiša, jak vjetar, magla i snijeg nisu omeli 17. tradicionalne susrete lovaca “Vučiji dani na Ozrenu”, najveću lovno-turističku manifestaciju u BiH, koju je još jednom organizovalo Lovačko udruženje “Fazan” iz Doboja.

Kako je za “Dnevni avaz” kazao predsjednik tog Udruženja Vedran Božičković, uslovi za lov su bili izuzetno loši, ali je odziv bio iznad svih očekivanja – na susrete je došlo više od 1.000 lovaca.

Nakon što su dobili potrebna uputstva, lovci, podijeljeni u 16 grupa, uputili su se u subotu ujutro na planinu Ozren. Lov je počeo u 11 i trajao do 14 časova. Sa terena su stizale vijesti da niko od tolikih lovaca nije uspio da odstrijeli nijednog vuka.

Najveću šansu da se okiti trofejem imao je lovac Radovan Cvijanović iz Doboja koji je u jednom trenutku na nišanu imao četiri vuka. Pošto su uočili opasnost, vukovi su pobjegli velikom brzinom. Umjesto vuka, 25- godišnji lovac iz Paklenice Nikola Ilić odstrijelio je lisicu.

“Na Ozrenu su registrovana 23 vuka koja pričinjavaju štete plemenitoj divljači, a opasnost su i za stoku u selima. Planirali smo da odstrijelimo tri vuka, ali nismo nijednog, jer nam uslovi nijesu išli na ruku. Važno je da je sve prošlo u najboljem redu”, kazao je Božičković.

Na obroncima Okolišta, gdje je bilo zborno mjesto lovaca, ekipa “Dnevnog avaza” srela je grupu od 32 lovca iz Lovačkog društva “Srndać” iz Gračanice.

Sadmir Avdić na lovnu manifestaciju dolazi četiri godine uzastopno i ističe da je odlazak u lov na vuka za svakog lovca veliki izazov, koji podstiče adrenalin.

“Ovo je lijepa tradicija – da se na jednom mjestu okupe lovci iz Italije, Slovenije, Austrije, Švajcarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore… Posebno mi je drago što su došli i lovci iz svih krajeva BiH, od Bihaća do Brčkog, a posebno lovci iz lovačkih sekcija obližnjih gradova Doboj – Istoka, Modriče, Bosanskog Broda, Gračanice, Gradačca…”, kazao je Božičković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!