Objavljen snimak napada na Kim Džong-nama: Ovako je otrovan polubrat Kim Džong-una (VIDEO)

Na snimku se vidi kako žena u bijeloj majici i plavoj suknji prilazi otpozadi Kim Džong-namu i stavlja mu maramicu na lice, a poslije nekoliko trenutaka odlazi. Napadnuti Kim Džong-nam je potražio pomoć i požalio se da ga je neko nečim poprskao, pokazujući na oči. Odveden je u kliniku na aerodromu, gdje se srušio. Na putu do bolnice je preminuo. Rezultati autopsije brata mogli bi da budu objavljeni prekosjutra

Kim Džong-nam na ulasku u aerodromsku kliniku (Foto: Printscreen)

Trenutak kada Kim Džong-namu, polubratu sjevernokorejskog lidera prilaze dve žene i truju ga, snimljen je kamerom na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Na snimku se vidi kako žena u bijeloj majici i plavoj suknji prilazi otpozadi Kim Džong-namu i stavlja mu maramicu na lice, a poslije nekoliko trenutaka odlazi.

Napadnuti Kim Džong-nam je potražio pomoć i požalio se da ga je neko nečim poprskao, pokazujući na oči. Odveden je u kliniku na aerodromu, gdje se srušio. Na putu do bolnice je preminuo.

Zbog sumnje da su umiješani u njegovo ubistvo uhapšene su dvije žene i dva muškarca, a u toku je potraga za još četvoricom osumnjičenih, piše “Blic”.

Prva žena koja je uhapšena, snimljena je dok je čekala taksi u bijeloj majici sa natpisom “LOL”. U pitanju je vijetnamska državljanka, koja se branila rečima da nije znala šta radi. Nju su, navodno, prijatelji nagovorili da stavi marmicu na lice Kim Džong-namu, rekavši joj da je u pitanju šala.

Rezultati autopsije brata sjevernokorejskog lidera mogli bi da budu objavljeni prekosjutra, rekao je danas malezijski ministar zdravlja Subramaniam Satasivam.

TIJELO PREUZIMA SIN

Malezijske vlasti su rodbini preminulog dali rok od dvije sedmice da pristupe i pomognu u istrazi ubistva.

Sin Kim Džong-nama, Kim Han Sol, sletjeće danas u Kuala Lumpur, navodi izvor blizak aviokompaniji Er Azija, prenosi Rojters.

Jedna od uhapšenih žena snimljena na aerodromu (Foto: Printscreen)

Izvor kompanije navodi da Han Sol stiže u Kuala Lumpur iz Makaua.

Malajske vlasti saopštile su da će tijelo ubijenog predati najbližem rođaku.

PJONGJANG: ISTRAGA JE POLITIČKI MOTIVISANA

Pošto je Malezija odbila da bez autopsije vrati njegovo tijelo u Sjevernu Koreju, došlo je do rasta napetosti između dvije države.

Ambasador Sjeverne Koreje u Kuala Lumpuru izjavio je danas da je istraga malezijskih vlasti vjerovatnog ubistva polubrata sjevernokorejskog lidera politički motivisana i zahtijevao zajedničku istragu uzroka njegove smrti.

“Istraga malezijske policije nije u cliju razjašnjenja uzroka smrti i traženja osumnjičenog, nego ima političku svrhu”, rekao je ambasador Kang Čol novinarima.

Kang je rekao da je policija “prikačila sumnju” na Sjevernu Koreju i pozvao Maleziju i međunarodnu zajednicu da sarađuju sa Pjongjangom u zajedničkoj istrazi.

Malezijsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo svog ambasadora u Sjevernoj Koreji na konsultacije i da je Kang pozvan da objasni svoje “neosnovane” optužbe.

Malezijski premijer Nadžib Razak izjavio je danas novinarima da ima “apsolutno povjerenje”, da policija i doktori “veoma objektivno” rade svoj posao i da očekuje da Pjongjang razumije da malezijske vlasti sprovode vladavimu prava. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!