Administrativni odbor Skupštine Crne Gore izglasao ukidanje imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću

Odbor će predložiti Skupštini da da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora protiv Mandića i Kneževića, po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva

Andrija Mandić (Foto: Youtube/Printscreen)

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore izglasao je ukidanje imuniteta poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Vladajuća većina u Skupštini Crne Gore na plenumu će se o tome izjašnjavati najvjerovatniju u srijedu.

Andrija Mandić nije u Crnoj Gori, a u DF-u kažu da se njegov povratak očekuje večeras.

Odbor će, pišu “Vijesti”, predložiti Skupštini da da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora protiv Mandića i Kneževića, po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović ranije je rekla da je za njih predlog Tužilaštva za odbrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Mandića i Kneževića osnovan i da će ga podržati.

 Milan Knežević (Foto: Youtube/Printscreen)

“Specijalno državno tužilaštvo uputilo je 10. 02. 2017. godine Skupštini Republike Crne Gore zahtjev za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora za A. M. i M. K, poslanike u Skupštini Crne Gore, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije”, piše u saopštenju Tužilaštva.

Na sajtu Skupštine piše da je “razmatranje zahtjeva Specijalnog državnog tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Andrije Mandića i Milana Kneževića, poslanika u Skupštini Crne Gore, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a st. 2 u vezi st. 1 i 6 KZ CG i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja iz člana 373 stav 1, u vezi člana 24 st. 2 KZ CG, akt broj Kti-s.br.15/16 od 10. februara 2017. godine”.

Mandić je na pres konferenciji nakon hapšenja njegovog vozača Mihaila Čađenovića poručio da će “za svaku glavu koja odleti iz DF-a odjetjeti nečija glava”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!