Petnjica: DPS, SD i SDP pokrenuli inicijativu za smjenu Adnana Muhovića

Njegovu smjenu je zatražila većina odbornika – 15 DPS-a i po dva SD-a i SDP-a, koji smatraju da je svojim javnim istupima doprinio podizanju tenzija, ugrožavanju multietničnosti i pojavi netrpeljivosti

Iako su članovi petnjičkog DPS-a pokrenuli inicijativu za njegovu smjenu sa mjesta predsjednika Skupštine opštine, visoki zvaničnik Bošnjačke stranke Adnan Muhović očekuje da partija Mila Đukanovića to neće dopustiti, kako ne bi ugrozila vlast na državnom nivou.

“Ja ipak mislim da će centrala DPS-a zbog naših koalicionih odnosa na državnom nivou da spriječi jednostrani potez OO DPS”, kazao je Muhović “Vijestima”.

Njegovu smjenu je zatražila većina odbornika – 15 DPS-a i po dva SD-a i SDP-a, koji smatraju da je svojim javnim istupima doprinio podizanju tenzija, ugrožavanju multietničnosti i pojavi netrpeljivosti.

Muhovićeva posljednja obraćanja javnosti uključivala su vrijeđanja Petra II Petrovića Njegoša i crnogorskog naroda.

Prije toga će zatražiti od predsjednika stranke Rafeta Husovića da ga zaštiti od namjere petnjičkog DPS-a, jer je upravo Predsjedništvo BS-a insistiralo da sa njima formira vlast na lokalnom nivou, a ne sa SDP-om i SNP-om.

Ukoliko ne dobije podršku centrale DPS-a slijedi raskid koalicije, što je, tvrdi on, i želja petnjičkog DPS-a, pišu “Vijesti”.

“Oni su prvo počeli od Bijelog Polja, gdje smo svjedoci jednostranog raskida koalicije i zamjene BS-a SD-om. Takođe, i ovdje se poodavno priča o raskidu, izbacivanju BS-a iz koalicije i pravljenja nove vladajuće većine sa SD-om. To je, svakako, poruka da DPS ne želi Crnoj Gori slobodne Bošnjake i slobodnu bošnjačku političku priču”, kazao je zvaničnik BS.

On tvrdi da je to uvid u plan DPS-a da ruši njegovu stranku, a da je krajnji cilj da je sruši na državnom nivou.

Vanredna sjednica SO trebalo bi da bude zakazana nakon što se sekretar SO vrati sa odmora, što se očekuje najkasnije početkom sljedeće nedjelje. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!